Vandas a Kotleba: Pomůžeme si ve volbách!

17.03.2017 13:03

Ve dnech 14. a 15. března 2017 se delegace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) pod vedením předsedy strany Tomáše Vandase, výkonného místopředsedy Jiřího Štěpánka a místopředsedy Erika Lamprechta zúčastnila v Banské Bystrici oslav Dne slovenské státnosti, který připadá na 14. březen.

Vandas a Kotleba: Pomůžeme si ve volbách!
Foto: Tomáš Vandas
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas

DSSS jako jediná zahraniční strana na oslavách Dne slovenské státnosti

Zahájením oslav byla slavnostní mše konaná od druhé hodiny odpolední v banskobystrickém kostele Svaté Alžběty Uherské. Mše byla celebrovaná u příležitosti Dne slovenské státnosti a na památku prvního slovenského prezidenta Jozefa Tisa. Mše se zúčastnili členové a funkcionáři Ludové strany Naše Slovensko (ĽS Naše Slovensko) v čele s předsedou strany a županem banskobystrického kraje Marianem Kotlebou, a také delegace DSSS.

Kněz, celebrující mši, velmi emotivně hovořil o dnešní složité době, kdy je ohrožena sama podstata samotného národního bytí a právě nyní nastala doba, kdy je povinností každého přihlásit se neohroženě k vlastnímu názoru, bez ohledu na výhrůžky a lži vládní moci. „Nacionalismus bez extremismu je light“, prohlásil kněz, který vyzval přítomné k tomu, aby zůstali za všech okolností vlastenci a křesťany.

Během mše se uctila památka prvního slovenského prezidenta Josefa Tisa a připomněl se Den slovenské státnosti, který oslavuje  vznik prvního samostatného slovenského státu. Plni hlubokého dojmutí a prodchnuti odhodláním odcházeli účastníci mše na sluncem zalitou banskobystrickou ulici, aby ještě setrvali v živé diskusi nad proběhlou unikátní a významnou mší. Přítomnost Mariana Kotleby vzbudila pozornost kolemjdoucích, kteří svého župana a poslance mnohdy srdečně pozdravovali a vyjadřovali mu podporu v nelehké politické práci.

Den slovenské státnosti: Jeden národ – jeden hlas – všichni za jeden provaz!

Úderem osmnácté hodiny večerní v aule banskobystrické Obchodní akademie začal galavečer ke Dni slovenské státnosti. V úvodu přes 400 účastníků ze všech koutů slovenské země, včetně delegace DSSS, přivítali bouřlivým potleskem předsedu ĽS Naše Slovensko Mariana Kotlebu, který zahájil večer projevem k významnému dni slovenských dějin s odkazem na současnost. Večer byl naplněn ukázkami vystoupení konzervatoristů, kteří zahráli a zazpívali slovenské lidové písně a byly předneseny básně významných slovenských básníků – národních buditelů.

Hudbu a písně vystřídala akce, na které tři slovenské rodiny, které se ocitly v nelehké životní situaci, obdrželi výtěžek sbírky od poslanců ĽS Naše Slovensko a jejich asistentů. Každá rodina obdržela šek na 1488 euro. Předseda strany Kotleba k této akci pronesl, že tyto zmíněné rodiny jsou slušné slovenské rodiny, které ale stojí mimo zájem státního systému, který protěžuje cikány a nepřizpůsobivé. Dokonce jedna rodina se stala terčem útoku cikánských gangsterů na jednu z dcer, která útok aktivně odvrátila, ale policie na místo útočníků stíhá nakonec ji.

Se svými národními písničkami vystoupil zpěvák Ondrej Ďurica, který rozburácel sál k potlesku. Slova z jeho písně: „Jeden národ, jeden hlas, všichni za jeden provaz!“, rezonovala srdci všech zúčastněných. Mnohé písně si celý zaplněný sál zpíval hromovým chórem spolu s Ondrejem Ďuricou. Galavečer byl zakončen vystoupením pěveckého sboru, který na závěr zazpíval hymnu ĽS Naše Slovensko, Hej, Slováci!

Po galavečeru proběhla recepce, na které se setkali členové a funkcionáři ĽS Naše Slovensko z různých koutů Slovenska. Delegace DSSS seděla u stolu s předsedou Marianem Kotlebou a nejvyššími funkcionáři strany, kteří se živě zajímali o situaci v ČR a také, jak se DSSS připravuje na podzimní parlamentní volby. Velice pochvalně hovořili o krajských volbách a hlavně vyzdvihovali volební úspěch v Ústeckém kraji, který sice nebyl proměněn v mandáty, nicméně ukázal sílu DSSS. Předseda Kotleba svými slovy potvrdil správnost toho, zaměřit se na jeden kraj a z něho postupovat dál po republice.

Delegace DSSS byla jedinou zahraniční delegací, která se zúčastnila Dne slovenské státnosti a účastníci v aule přivítali mohutným potleskem předsedu Tomáše Vandase. Během recepce byl předseda Vandas mnohokráte zastavován účastníky, kteří se nejenom zajímali o DSSS, ale vyjadřovali jasně svůj postoj, že DSSS je nejbližším partnerem pro ĽS Naše Slovensko. Jasně to ukázalo, že přátelství mezi Čechy a Slováky je opravdu bratrské. V členech ĽS Naše Slovensko můžeme vidět naše kamarády ve zbrani v boji za Evropu národů.

Vandas a Kotleba: Pomůžeme si ve volbách!

Předsedové stran Kotleba a Vandas se dohodli na vzájemné pomoci ve slovenských krajských volbách a českých parlamentních. Spolupráce mezi českými a slovenskými nacionalisty bude pokračovat. Předseda Kotleba vyjádřil potěšení, že byl pozván na sjezd DSSS a dorazí s početnou poslaneckou delegací do Prahy. Mnozí slovenští poslanci se také zúčastní i oslav 1. máje v Brně.

Návštěva byla ukončena druhý den slavnostním obědem za účasti Mariana Kotleba, který zhodnotil oslavy slovenské státnosti jako úspěšné a vyjádřil přesvědčení, že následující oslavy Dne státnosti 2018 budou ještě větší a za ještě větší účasti.

Návštěva DSSS v Banské Bystrici se může hodnotit jako nadmíru úspěšná, protože se ukazuje, že starost o osud Evropy nacionalisty v jednotlivých zemích spojuje. Den slovenské státnosti byl naplněn bojovým odhodláním slovenských kamarádů nepolevit v boji proti demo–liberální vládě, která ignoruje vlastní občany a raději si kupuje hlasy v cikánských osadách, která namísto proti zločincům posílá policisty na vlastenecké poslance či aktivisty. V boji proti systému, který spolupracuje s EU na zotročení vlastní země. V Banské Bystrici to byla všeobecná demonstrace síly ĽS Naše Slovensko, která zahájila vítězný pochod na Bratislavu. Den slovenské státnosti byl oslaven skutečnými a upřímnými vlastenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…