Vaněk (TOP 09): Neformální debata s Miroslavem Kalouskem zaujala více než devadesát posluchačů

04.11.2019 17:21

Minulý týden si našlo více než devadesát posluchačů cestu do Královské srdcovky, aby mohli podebatovat v rámci neformální debaty " Na pivo s Mirkem " s předsedou Poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavem Kalouskem.

Vaněk (TOP 09): Neformální debata s Miroslavem Kalouskem zaujala více než devadesát posluchačů
Foto: top09.cz
Popisek: Petra Vaněk (TOP 09)

V rámci této debaty se nejčastěji diskutovala témata souvisejíc s přípravou a tvorbou státního rozpočtu a aktuálních témat ze všech koutů Karlovarského kraje.

K velmi často diskutovanému tématu  patřilo i připravovaná stávka pedagogů souvisejíc s jejich  15% požadavkem zvýšení platů a možné varianty řešení této problematiky.

K tomuto tématu  Miroslav Kalousek odpověděl toto: "Řešení je přitom velmi jednoduché. Na přislíbené 15% navýšení platů je potřeba 5 mld. Kč. To je méně, než je rozpočtováno na slevu na jízdné, která je spíše dotace dopravcům. Zrušme ten nesmysl a dejme učitelům 15%. Navrhneme to do státního rozpočtu."

"Děkuji všem za vysokou účast na setkání a zajímavé pokládné otázky diskutujícímu," zhodnotila vývoj neformální debaty krajská manažerka TOP 09 Petra Vaněk. "Věřím, že toto setkání naplnilo očekávání diskutujících a těším se, že se tyto debaty budou v kraji opakovat častěji," vyjádřila své přání krajská manažerka TOP 09 KV kraje Petra Vaněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.