Vanžurová (Jihočeši 2012): Písek musí zrušit výběrové řízení na stavbu nového bazénu

13.08.2022 12:12

Rada města Písek musí zrušit výběrové řízení na stavbu nového bazénu, rozhodli o tom zastupitelé na svém srpnovém jednání.

Vanžurová (Jihočeši 2012): Písek musí zrušit výběrové řízení na stavbu nového bazénu
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka Písku Mgr. Eva Vanžurová ("JIHOČEŠI 2012")

Návrh předložil opoziční zastupitel Josef Soumar (Piráti) a hlasovalo pro něj 14 zastupitelů, nejnižší možný počet. Návrh na vyhlášení referenda, v němž se lidé měli vyjádřit k tomu, zda chtějí nebo nechtějí opravit a modernizovat stávající plavecký bazén, zastupitelé nepodpořili. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Předkladatel návrhu na zrušení výběrového řízení upozorňoval na vysoké náklady spojené s výstavbou bazénu a na inflační doložku v návrhu smlouvy, kterou rada města doplnila, aniž by informovala zastupitele nebo své poradní orgány. Rada města má však k tomuto kroku kompetence.

„Na základě rozhodnutí zastupitelstva bude muset rada města na svém nejbližším jednání výběrové řízení zrušit. Další postup ohledně výstavby bazénu bude muset zřejmě řešit nové zastupitelstvo nebo rada, protože stále platí výsledek referenda z roku 2013, v němž se lidé vyjádřili pro stavbu nového bazénu, a také usnesení zastupitelstva z jara letošního roku, jímž byla schválena jak investice, tak i finanční limit na stavbu bazénu,“ řekla místostarostka Petra Trambová. Na jednání zastupitelstva totiž nikdo nepředložil plán na to, co by se s bazénem mělo dít dál.

Náklady na bazén jsou vyčísleny na 480 milionů korun, limitní cena pro výběrové řízení byla stanovena na 450 milionů korun. „Město s touto velkou investicí řadu let počítá, je součástí jeho finančních plánů i rozpočtu. Ke konci minulého roku měl Písek na svých účtech 575 milionů korun a k tomu výhodně uzavřený úvěr ve výši 100 milionů korun,“ poznamenala starostka Eva Vanžurová.

Pod lesnickou školou měl být postaven plavecký areál, který by návštěvníkům nabídl vnitřní pětadvacetimetrový bazén s osmi drahami, dětský výukový bazén se skluzavkou, relaxační bazén s teplou slanou vodou a masážními tryskami, vířivku, Kneippův chodník a tobogán dlouhý 112 metrů s vlastním dojezdovým bazénkem. Obsahoval by i wellness část se saunovým světem. Počítal i se dvěma venkovními bazény i brouzdalištěm pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …