Večerková (ANO): Na sídlišti Přednádraží se opravují chodníky

05.06.2022 19:37

Po novém úseku chodníku se projdou lidé v ulici Nádražní. Opravený úsek v přibližné délce 250 m je součástí první etapy rekonstrukce chodníků na sídlišti Přednádraží. Upravena byla také přilehlá parkovací místa. Investice vyšla radnici na 960 tisíc korun.

Večerková (ANO): Na sídlišti Přednádraží se opravují chodníky
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Páteřní pěší komunikace podél ulice Nádražní tvoří spojnici mezi železniční stanicí a městskou poliklinikou. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí
„V rámci stavebních úprav a udržovacích prací byla z chodníku odstraněna dlažba, podkladní vrstvy a zpevněná betonová plocha. Nový chodník je v celém rozsahu řešen jako bezbariérová komunikace. V rámci rekonstrukce byla pro vytvoření varovných pásů použita hmatná zámková dlažba červené barvy. Ta usnadňuje pohyb nevidomým lidem. V rámci možností byla upravena i plocha pro parkování. Zde byl použit vyfrézovaný asfalt, jako dočasné řešení. S opravou parkoviště se v budoucnu také počítá,“ uvedl Jiří Andrlík z odboru rozvoje města.

Lidé tak budou mít pohodlnější a bezbariérový průchod sídlištěm. S další etapou opravy chodníku směrem k nádraží, počítá radnice ještě letos na podzim. „Chodníky ve městě si zaslouží pozornost a jejich obnova patří mezi naše priority. Postupně se věnujeme páteřním trasám ve všech částech města a ročně do jejich oprav investujeme nemalé částky,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková. V posledním roce radnice do oprav chodníků investovala přibližně 5 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…