Veleba (SPO): Prezident má cestu předplacenou

18.03.2015 20:30

Nemám rád populistická gesta, zvlášť když jsou navíc hloupá. V politice se objevují často a většinou cílí na voliče před volbami. Budiž.

Veleba (SPO): Prezident má cestu předplacenou
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Pokud ale někdo opakovaně, z čiré pomstychtivosti napadá jiného, je to už trapné a odsouzeníhodné. Přesně v té situaci se ocitla poslankyně ODS Miroslava Němcová a přesně takový je její poslední výstup, týkající se cesty prezidenta do Moskvy. Pokud jede na oslavy konce 2.světové války, měl by si koupit letenku sám, pravila paní poslankyně.

Nevím, co k tomu říct. Na totožných oslavách konce 2.světové války byli v Moskvě oba předchozí prezidenti. Miloš Zeman jasně deklaroval, že jeho neúčast by byla neúctou vůči 150.000 ruským vojákům, kteří položili životy za naši svobodu. A také neúctou k 27 milionům padlých sovětských občanů, kteří nesli největší břímě 2. světové války. Každý normálně myslící člověk, a nemusí být zrovna politik, tuto elementární logiku a slušnost pochopí. Já sám jsem v roce 1980 navštívil v květnových dnech Petrohrad (tehdy Leningrad). Viděl jsem 3 linie obrany, viděl jsem deníček děvčátka Táni, ve kterém zaznamenávala den po dni, kdo z její rodiny zemřel hlady či padl. Na poslední stránce stojí dětskou rukou napsané datum a u toho stručné „zůstala jsem sama“. Navštívil jsem tehdy také Piskarevský hřbitov, kde je pochován 1 milion obránců Leningradu. Nikdy v životě jsem něco takového nezažil. Tam oněmíte a zapomenete na svět a čas. Možná, že by neškodilo, kdyby se tam paní Němcová podívala také.

I kdybych přistoupil na její pochybnou logiku a cestu do Moskvy prezidentovi stát nehradil, pak bych musel konstatovat, že ji má už dávno předplacenou. Je totiž politikem, doposud jediným, který ze svého platu dává měsíčně 60000 Kč na oltář vlasti. Tedy na splácení našeho státního dluhu.

Ing. Jan Veleba
Předseda SPO a senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Veleba

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace