Velebný (ČSSD): Je důležité mladým lidem odpovídat na otázky

30.06.2016 7:29

Poslanec Ladislav Velebný řešil s žáky osmého a devátého ročníku na Základní škole v Horním Benešově otázky týkající se uprchlické krize, situaci ve Velké Británii anebo jejich budoucí středoškolské vzdělávání.

Velebný (ČSSD): Je důležité mladým lidem odpovídat na otázky
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Žáci osmého a devátého ročníku na Základní škole a Mateřské škole v Horním Benešově na Bruntálsku měli v pondělí 27. června 2016 vyučovací hodinu o trochu pestřejší. Navštívil je poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný. Vyučovací hodinu vedl jeho asistent Radek Vráblík, který diskuzi zaměřil na otázky, odpovědi a neformální debatování o práci poslance, státních institucích, ale i o osobnostech v politice. Žáci se poslance nezapomněli zeptat na jeho názor na uprchlickou krizi, situaci ve Velké Británii, řešili školský zákon, změny ve školství a každý z žáků prozradil, na jakou střední školu byl přijat anebo se chystá ještě hlásit.

„Jsem velmi rád, že jsem mohl zavítat za nejstaršími žáky Základní školy v Horním Benešově a předat jim informace z mé poslanecké práce. Je důležité dnešním mladým lidem předávat aktuální informace, životní zkušenosti a odpovídat jim na otázky. Často ke svým životním krokům nejsou stoprocentně rozhodnuti a my jim k rozhodnutí, například k budoucími středoškolskému vzdělávání anebo povolání, pomoci,“ komentoval diskuzi poslanec Ladislav Velebný.

Setkání s žáky osmého a devátého ročníku se zároveň zúčastnil také ředitel školy Zdeněk Žanda, zástupkyně ředitele Eva Krsková, speciální pedagog Martin Polok a asistent poslance Aleš Šupina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…