Velebný (ČSSD): Jsem proti zrušení nákladní železniční dopravy

01.04.2015 17:20

Poslanec Ladislav Velebný odsuzuje jakékoliv omezení anebo rušení nákladních míst pro železniční dopravu na Bruntálsku. Region patří mezi významné oblasti, kde se nejvíce těží dřevo.

Velebný (ČSSD): Jsem proti zrušení nákladní železniční dopravy
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

Na Regionální poslaneckou kancelář pana poslance Parlamentu ČR Ladislava Velebného v Bruntále se obrátili zástupci města Vrbna pod Pradědem s tím, že společnost ČD Cargo, a.s., která obsluhuje nákladní místa na železničních tratích České republiky, pravděpodobně plánuje zrušení či výrazné omezení nákladky na tzv. „ramenech hlavních železničních tahů“.

V Moravskoslezském kraji se jedná o nakládací místa Vrbno pod Pradědem, Karlovice ve Slezsku, Město Albrechtice, Jindřichov ve Slezsku, Vítkov, Budišov nad Budišovkou a Odry. „Domnívám se, že toto omezení necílí pouze na Moravskoslezský kraj,“ upozorňuje poslanec Ladislav Velebný.

„Osobně beru tato opatření za negativní zásah státu prostřednictvím subjektů se státní účastí do fungování velmi ekonomicky a sociálně slabých regionů. Domnívám se, že stát by měl tyto postižené oblasti podporovat a rozvíjet, a ne tímto možným rozhodnutím, tzv. „úsporným opatřením“, je jakkoliv likvidovat!“ pokračuje Velebný.

Moravskoslezský kraj má v rámci trvale udržitelného rozvoje kraje i nadále zájem provozovat ekologickou nákladní železniční dopravu. „Náš region patří mezi území, kde dochází k významnému podílu těžby dřeva, které se následně přepravuje přes železniční síť,“ dodal poslanec.

S výše uvedenou problematikou se poslanec Ladislav Velebný obrátil na předsedu představenstva společnosti ČD Cargo, a.s. a bude také interpelovat ministra dopravy Dana Ťoka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.