Velebný (ČSSD): Poslanec bude hostit na Bruntálsku sněmovní zemědělský výbor

30.03.2016 9:39

Na Bruntálsko přijede jednat Zemědělský výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Hostit je zde bude místopředseda výboru a poslanec Ladislav Velebný. Stane se tak ve středu 30. a ve čtvrtek 31. března 2016.

Velebný (ČSSD): Poslanec bude hostit na Bruntálsku sněmovní zemědělský výbor
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Jednatřicátá schůze Zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se uskuteční na výjezdním zasedání v Moravskoslezském kraji. Své kolegy přímo na Bruntálsko pozval a bude je zde hostit poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který je zároveň místopředsedou zmiňovaného výboru.

„Kolegy ze zemědělského výboru jsem na Bruntálsko pozval kvůli tomu, aby se osobně seznámili s problematikou našeho regionu. Je důležité se zabývat i zemědělstvím, které v minulosti dostalo velkou ránu v dalším rozvoji. Záleží mi na našich regionálních zemědělcích, kterým tímto způsobem chceme pomoci, aby se mohli s námi podílet na tvorbě zemědělské legislativy a lepších evropských podmínek,“ přiblížil poslanec Velebný.

Poslanecká delegace přijede do regionu ve středu 30. března 2016 odpoledne. Na farmě v Moravkoslezském Kočově bude jednat se zástupci regionální pobočky Agrární komory ČR. Tématem jednání bude doprivatizace zemědělského majetku a společná zemědělská politika se zaměřením na dotace. Sněmovní výbor poté čeká návštěva zemědělské farmy se zaměřením na živočišnou výrobu a večerní jednání se zástupci Svazu pivovarů a sladoven.

Bude třeba řešit vodní nádrže a zásobárny pitné vody

Zemědělský výbor následující den, ve čtvrtek 31. března 2016 dopoledne, navštíví vodní dílo Slezskou Hartu, kde proběhne prezentace vodní nádrže ředitelem Povodí Odry Jiřím Pagáčem. Delegace během dne zavítá také do obce Nové Heřminovy, kde se bude zabývat připravovanou vodní nádrží.

„Je důležité zabývat se vodním hospodářstvím z hlediska udržování vody v krajině, pokud nechceme opakovat potíže s loňským extrémním suchem. Bude třeba řešit vodní nádrže a zásobárny pitné vody, než bude opravdu pozdě,“ pokračoval Ladislav Velebný.

Odpoledne členy sněmovního výboru v závěru výjezdního zasedání na Bruntálsku čeká návštěva zemědělské farmy se zaměřením na rostlinnou výrobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice