Vicepremiér Bělobrádek: Budoucnost patří kreativním průmyslům

17.10.2015 17:18

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek zahájil v Praze mezinárodní konferenci SIGNAL Future Forum na téma podpory tzv. kreativních a kulturních průmyslů v České republice.

Vicepremiér Bělobrádek: Budoucnost patří kreativním průmyslům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

„O těchto nově vznikajících průmyslových odvětvích se sice hodně hovoří, ale stále nejsou brány vážně jako významná součást národního hospodářství. A přitom jde o vstupní bránu naší budoucí prosperity. Jako vysoce průmyslová země musíme udržet konkurenceschopnost našich výrobků, a proto je nutné tuny oceli a megawatty energie doplnit kreativními nápady a kulturním kapitálem. Tak, jako se dříve těžilo uhlí, se dnes těží lidská kreativita. Máme už své globální digitální hvězdy a k tomu ohromný nevyužitý potenciál,“ uvedl ve svém vystoupení vicepremiér Bělobrádek.

Unikátní mezinárodní setkání, které se koná pod záštitou místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka ve spolupráci se Signal festivalem a Nadací Konrada Adenauera, propojuje státní správu a politiku s podnikovou sférou. Na pozvání místopředsedy vlády do Prahy přijel prezident korejské vládní agentury KOCCA (Korea Creative Content Agency), pan Song Sung-gak, který českému publiku představí zkušenosti s podporou tohoto sektoru v Koreji. Agentura KOCCA úspěšně napomáhá rozvoji specializovaných kulturních technologií od návrhu až po finální produkt. Podílí se na jejich komerčním využití, ale také na expanzi těchto projektů do zahraničí. V současnosti se jedná především o digitální vysílání, herní průmysl a projekty digitalizace kulturního obsahu.

V rámci mezinárodního setkání proběhly také dva workshopy za účasti zahraničních a českých špiček v oblasti propojování umění a technologií.

Více o konferenci: http://forum.signalfestival.com/#schedule

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Stará čistírna v Bubenči hledá gastro provozovatele

6:23 Zábranský (Piráti): Stará čistírna v Bubenči hledá gastro provozovatele

Národní kulturní památka, která láká svou historickou krásou, dochovanou technikou a unikátním podze…