Vích (SPD): Brexit ukázal, že se Sobotka přímé demokracie bojí

25.06.2016 16:14

CZEXIT, otázkou již není jestli ano anebo ne, ale kdy...

Vích (SPD): Brexit ukázal, že se Sobotka přímé demokracie bojí
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Výsledek referenda, v němž se britští občané svobodně rozhodli o vystoupení své země z EU, podle českého premiéra Bohuslava Sobotky vyvolá v celé Evropě vlnu nacionalismu a separatistických tendencí. Návrhy některých českých politiků, aby se Česko rovněž pokusilo vystoupit z EU, před novináři odmítl, bylo by to podle něj proti českým národním zájmům. No proti českým národním zájmům je hlavně dnešní postavení ČR v EU, kde jsme zejména po přijetí Lisabonské smlouvy ztratili schopnost většího prosazování národních zájmů.

Je vidět, že přestože si Británie, slovy J.C. Junckera, vydobyla již tak nadstandartní podmínky členství v EU, stejně to bylo málo a převážila racionalita a vůle pro větší ochranu národních zájmů obyvatelů Albionu. Královna prostě na bankovkách ostrovního státu, který kdysi býval velmocí, zůstává i nadále a referendum to jen potvrdilo. Pravda je mnohem krutější. Pokud by se totiž do výsledku odejít (51,9%) anebo zůstat v EU (48,1%) promítl názor občanů mimo Skotska a Severního Irska, tak výsledek by byl mnohem jednoznačnější, tedy odejít (55%) anebo zůstat (45%), tedy rozdíl 10%.

Anglie otevřela pomyslnou Pandořinu skříňku

Česko by se mělo vyjádřit podobným způsobem, tedy referendem, jestli za těchto stávajících podmínek, pro ČR nevýhodných, chtějí občané našeho státu i nadále být součástí EU. Toho se však vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL bojí. Přišla by o štědré strukturální fondy, různé granty, eurodotace ale hlavně o voliče, kterým dává z našich peněz štědré neadresní sociální dávky a váží si svých důchodců natolik, že jim přidala až 40,- Kč a jednorázový bonus.

Jean - Marine Le Pen, Geert Wiljders, Svobodní v Rakousku a AfD v Německu nejsou žádná extrémní populistická pravice, jak to podává naše veřejnoprávní ČT, ale jsou to ryze vlastenecké strany hájící zájmy svobody jednotlivých národů a principy přímé demokracie. Takže to jen na objasnění. Anglie otevřela pomyslnou Pandořinu skříňku a Evropská Unie skončí, pomalu ale jistě, dříve anebo později. Důvodů je celá řada ale o tom zase v nějakém dalším článku.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice