Vích (SPD): EU je v krizi a její rozpad je nezadržitelný

01.07.2016 4:33

EU se rozpadá. Je to fakt, který si musí přiznat každý soudný člověk. Bude to dříve anebo později. Je to zejména proto, že je ovládána neprofesionály zcela odtrženými od reality všedních dnů a bez podpory obyčejných občanů jednotlivých členských států.

Vích (SPD): EU je v krizi a její rozpad je nezadržitelný
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

"Řeči se vedou a voda teče". Brexit přišel představitelům vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL jako na zavolanou. Nemuseli čelit otázkám, které v lidech vyvolávají pochybnosti o tom, jak se řeší aféra Šlachta v parlamentu, aféra okolo OKD, Čapí hnízdo, Kapsch, ČD, EET, církevní restituce atd. Objevilo se zde jiné velké téma. Bokem však zůstává zásadní věc, a to je skutečnost, že proud ilegálních imigrantů do Evropy se nezastavil, ale naopak roste a bude růst dále. Bude pokračovat do té doby, dokud bude Evropská unie taková jaká je. Dokud bude ovládána takovými lidmi, jako Juncker, Schulz, Tusk, Mohegriniová, kteří podporováni Merkelovou a Hollandem budou zaslepeně podporovat utopistické vize multikulturalismu Evropy. Karta se ale obrací. Evropa procitá a většina občanů jednotlivých států Evropy si již dnes myslí něco úplně jiného, než její vrcholní představitelé. Tak třeba popularita Hollanda ve Francii je na 14%, tedy nejnižší za celou dobu jeho působení v roli prezidenta. Není divu, když ve Francii je již půl roku vyhlášen výjimečný stav díky bezprecedentním teroristickým útokům islámských radikálů. Merkelová se k exodu islamistů hranicemi "Schengenu" raději nevyjadřuje, anebo pokud možno co nejméně. Marine Le Pen a FN ve Francii má čím dále větší popularitu a s největší pravděpodobností vyhraje prezidentské volby ve Francii, plánované na začátek příštího roku již v prvním kole. Tento týden oznámila, že pokud vyhraje prezidentské volby, ihned vyhlásí plebiscit o FREXITu. A tak by se dalo pokračovat přes AfD v Německu, FPO v Rakousku, italskou Ligu severu, Geerta Wiljderse v Holandsku atd. Prostě EU skončí, protože se rozpadne. Dříve anebo později. Začal boj na zdrženou.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.