Vích (SPD): Hejtman Libereckého kraje nemá klíčové politické téma

09.09.2016 19:16

V dnešních dnech mohli občané Libereckého kraje najít ve svých poštovních schránkách tištěný občasník ve kterém se hejtman Libereckého kraje Martin Půta chlubí, co kraj za uplynulé volební období dokázal pod jeho vedením a slibuje co ještě dokáže.

Vích (SPD): Hejtman Libereckého kraje nemá klíčové politické téma
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Radovan Vích (SPD)

Hned v úvodníku panu hejtmanovi Půtovi za Starosty pro Liberecký kraj (SLK) vadí, že údajně na předvolebních billboardech v kraji „nás zdraví lidé, kteří v kraji ani nežijí ani nepodnikají. Zato dobře vědí, jak to tady máme dělat, a neváhají nám z Prahy dobře a skoro zadarmo poradit. Hodlají bojovat proti migraci a diktátu z Bruselu“.

Tato skutečnost ale pana hejtmana ve skutečnosti netrápí. Pokud by mu vadilo, že na billboardech jsou předsedové politických stran SPD a SPO, tedy hnutí s celostátní působností, kteří v Libereckém kraji nebydlí, měl by potom oprávněné výhrady také k předvolebním billboardům klasických politických stran jako ANO, ČSSD a ODS, kterých se vyrojilo v celém kraji počínaje školním rokem jako hub po dešti. K těm ale výhrady nemá.

To co pan hejtman Půta skutečně postrádá, je absence programové náplně SLK v oblasti bezpečnosti občanů kraje, kde se neudělalo v důsledku uprchlické krize nic a tudíž se v rámci předvolební kampaně není v této oblasti čím chlubit. Není to totiž součástí programu SLK a ani Asociace krajů vedené hejtmanem Haškem (ČSSD). Podpora složek IZS kraje je pouze ve vztahu k obecným krizím charakteru voda, sníh, slintavka, kulhavka, sucho atp., nikoliv však k zamezení pohybu a pobytu nelegálních imigrantů na území ČR. Na ochranu státní hranice kraje je potřeba několik tisíc osob z řad Policie a armády a ty k dispozici nejsou v dostatečném počtu a ani nebudou. Ani jednotka Aktivních záloh to nevytrhne. Kdyby nějaké nebezpečí v otázce migrace hrozilo, tak prý hejtman požádá vládu o pomoc. Tu vládu, která pod vedením Sobotky a Babiše dlouhodobě zrazuje naše občany a před pár dny vyčlenila na kompenzaci nákladů v souvislosti s přijetím dalších 6 tisíc ilegálních imigrantů do naší vlasti částku 500 milionů korun na úkor našich potřebných, nemocných, invalidů a důchodců.

Pan hejtman se hluboce mýlí

Program SLK je takový, že oni totiž pracují systémem „od všeho trochu“ a nikoliv způsobem přímé demokracie, tedy aby se zeptali občanů formou petice anebo referenda co vlastně občany kraje opravdu trápí a co potřebují. A zjistili by, že to jsou třeba obavy z následků případné migrační krize, uzavírání částí nemocnic, špatná infrastruktura, nezaměstnanost, nízké mzdy a směšné důchody, prázdné chlévy a vesnice bez života, které slouží jenom jako noclehárny osob pracujících v „montovnách“ za třetinové platy našich západních sousedů atp. Tyto problémy je přeci potřeba řešit pokud jsou v jeho gesci a pokud nikoliv, tak předkládat vládě návrhy a opatření k nápravě.

Pan hejtman se také v článku hluboce mýlí, když hovoří o „statisících uprchlíků“ proudících do Evropy. Jenom v Německu je jich aktuálně minimálně 1,7 milionu a další statisíce až miliony jsou na pochodu. Pokud nedojde ke smlouvě mezi EU a Tureckem v otázce zrušení vízové povinnosti, potom se za několik málo týdnů zvedne pomyslná závora pro dalších 74 milionu vyznavačů nenávistného náboženství směrem do Evropy.

Pokud mají obyvatelé nejen Libereckého kraje oprávněné obavy, že naše vlast bude za pár let vypadat jako Afrika, jsou ihned označováni za xenofoby anebo rasisty. Ale je to krátkozraké, protože to neodpovídá skutečnosti. Lze být liberálem, mít respekt ke všem náboženstvím a ke všem rasám, ale zároveň nevzdat hodnoty, které se budovaly po staletí, jenom proto, že prostě někdo přijde a tady si sedne. Nemluvíme o jedincích a statisících, ale o milionech. Tam někde se rýsuje kvantitativní hranice, která nás nedělí na xenofoby a sluníčkáře, ale hranice, která nás dělí na zaslepené a prozíravé. A pan hejtman Půta by měl být více prozíravý a začít něco s programem v oblasti bezpečnosti v souvislosti s případnou migrací v kraji opravdu dělat. A pokud to dělat neumí, tak by neměl kritizovat politické strany a hnutí zastoupené v PS PČR (na rozdíl od SLK) anebo s prezidentem Milošem Zemanem, jako čestným předsedou SPO, které mají toto ve svém dlouhodobém programu a to tím způsobem, že "poukázáním na druhé zastíním své vlastní nedostatky". Takto se to pane hejtmane Půto opravdu nedělá.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.