Vích (SPD): Je ministerstvo zdravotnictví kompetentní?

06.02.2021 11:12

Vládní opatření nefungují, lidé je už nerespektují, jsou tu nakažlivější mutace koronaviru. Ministerstvo je zcela bezradné, žijící ze dne na den, řízení nekompetentní. Vláda chce ještě přitvrdit a zamezit pohyb mezi kraji. Tudy ale cesta nevede.

Vích (SPD): Je ministerstvo zdravotnictví kompetentní?
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Radovan Vích

Polovina krajů je na 5. stupni, PES už ale nikoho nezajímá. Přitom před měsícem to byl otvírák každých večerních zpráv s dovětkem, aby si každý mohl spočítat, v jakém stupni jaká omezení budou platit. Jenomže nic z toho neplatí, navíc se v něm obden mění podmínky a ohýbá se to podle potřeby. Vždyť se v těch opatřeních nevyzná už ani sám ministr Blatný. 

Situace není dobrá, dále se zhoršuje a vládní opatření pozbyla smyslu, protože je prý občané porušují. Navíc strach z dalších mutací a jejich šíření v kombinaci s přeplněnými nemocnicemi a nedostatkem vakcín klidu nepřidá. Vakcína Sputnik je ale prašivé slovo, protože je z ošklivého Ruska. Zatímco EU, která je hlavním viníkem nedostatku vakcín pro své členské státy, je velebena a mohou za to dodavatelé a výrobci vakcín. 

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30420 lidí

Premiér Babiš včera přiznal, že jsme měli jít maďarskou samostatnou cestou nákupu vakcíny Sputnik již dávno. Přitom v SPD to tvrdíme již dlouho. Rizikovým skupinám, anebo těm, co se chtějí očkovat, je potřeba urychleně zajistit dostatek vakcín a naočkovat je v řádu stovek tisíc denně. A ty ostatní z nás nechat žít, protože stejně se dříve nebo později prostě většinově promoříme (mám to již za sebou).

Takhle nás prostě čeká stejné léto jako loni a nedej bože i podzim. Pokud se bude opakovaně prodlužovat nouzový stav, lidé budou opatření porušovat čím dál tím více. Nelze se jim divit, pokud by i vyšli do ulic. Oni sedí doma s dětmi a papaláši se schází po hospodách, hotelech a restauracích, policisty nevyjímaje.

Je to prostě všechno moc dlouho a stále není vidět pomyslné světlo na konci tunelu. Přitom ale stačí upravit pár zákonů a nouzový stav plošně být nemusí. Takhle je to ale pro vládu pohodlnější a může nakupovat bez nutnosti vyhlašování výběrového řízení. A o to asi jde.

(převzato z Profilu)

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Ing. Radovan Vích

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.