Vildumetzová (ANO): Rekonstrukce silnic a mostů je nutné plánovat s předstihem

30.04.2018 19:09

Komentář předsedkyně Rady Asociace krajů ČR a hejtmanky Karlovarského kraje Mgr. Jany Vildumetzové k tomu, že na svém dnešním zasedání Vláda ČR schválila příspěvek ve výši 4 miliardy korun na opravy silnic II. a III. tříd v regionech.

Vildumetzová (ANO): Rekonstrukce silnic a mostů je nutné plánovat s předstihem
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Pro kraje je to velmi důležité potvrzení spolupráce s vládou, která plní svůj slib, a na základě toho regiony dostanou požadované 4 miliardy korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Silnice nižších tříd, ale i mosty, převzaly kraje od státu před lety ve velmi špatném technickém stavu, proto by mělo být zcela samozřejmé, že se stát bude podílet na jejich obnově.

Musím ovšem připomenout, že každoročně potřebujeme plánovat rekonstrukce silnic a mostů s velkým časovým předstihem, proto je pro nás důležité, abychom měli garantovanou výši příspěvku i v příštích letech.

Z tohoto důvodu velmi oceňuji, že pan premiér podle mých informací zadal ministru dopravy a ministryni financí, aby v co nejkratší době připravili návrh, jak do budoucna příspěvek pro kraje řešit systémově, a kraje s ním tak budou moci počítat.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu