Vinklátová: Euroregion Tour 2018 byl úspěšný

19.03.2018 21:23

Liberecký kraj tradičně představil svoje turistické regiony na veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour. Letos se uskutečnil už po osmnácté a jablonecké Eurocentrum mu patřilo v pátek a v sobotu 16. a 17. března. Mezi více než 55 vystavovateli svou nabídku poprvé prezentovaly lázně Karlova Studánka, České dědictví UNESCO, Moravskoslezský či Středočeský kraj.

Vinklátová: Euroregion Tour 2018 byl úspěšný
Foto: youtube.com
Popisek: Květa Vinklátová, radní LK

„Jsme rádi, že se veletrh těší oblibě i mezi ostatními kraji, bez tří tu máme celou Českou republiku,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro rezort kultury, památkové péče a cestovní ruch. „Nechybí ani kolegové z Žitavských hor, partnerských měst Jablonce nad Nisou nebo Chorvatská centrála cestovního ruchu,“ doplnila Eva Hornová, vedoucí oddělení cestovního ruchu Libereckého kraje. Zájem o turistickou nabídku byl veliký a veletrh navštívilo bezmála tři a půl tisíce návštěvníků. „Skoro všechny materiály jsme rozdali již během pátku, na sobotu nám toho již moc nezbylo. Tak velkou návštěvnost jsme nečekali,“ pochvaloval si Martin Hiltavský z Moravskoslezského kraje. Petra Machovcová z Jihočeské centrály cestovního ruchu se z minulého ročníku poučila a letos s sebou přivezla větší množství. „Vloni jsme na tom byli podobně jako kolegové, letos jsme tak nic nenechali náhodě a zvýšili jsme množství přivezených materiálů a dobře jsme udělali. Návštěvníků bylo více než vloni a my na ně byli přichystaní. Zájem měli nejen o Český Krumlov a Lipno, ale i o další místa a turistické atraktivity,“ doplnila.

Nabídka turistických možností byla doplněna účastí 50 regionálních výrobců z Čech a Polska díky projektu Okresní hospodářské komory, jejichž řemeslo si mohli návštěvníci vyzkoušet v připravených dílničkách a zakoupit si jejich produkty. „Spojení regionálních výrobků a turistických atraktivit se ukazuje jako velice přínosné pro obě strany,“ řekla Eva Hornová. Největšímu ohlasu se tradičně těšily gastroprodukty v podobě sýrů, klobásek, chleba se sádlem nebo koláče.

Veletrh doprovázel také program pro návštěvníky v podobě besed a výstav, tvořivé dílny pro děti od Oblastní galerie Liberec, možnost vyzkoušet si 3D virtualitu nebo řešení hlavolamů iQLANDIA. V rámci veletrhu se uskutečnilo setkání informačních center Libereckého kraje, které přiblížilo novinky na sezónu 2018, a odborný seminář Okresní hospodářské komory Jablonec nad Nisou na téma „Rodinná tradice aneb Z otce na syna“.

Organizátoři nezapomněli ani na studenty studující obor cestovní ruch, pro které připravili odbornou soutěž na téma „Moje město/region/turistický cíl v proměnách času“. Výhercem se stala Vyšší odborná škola mezinárodního obchodu a Obchodní akademie z Jablonce nad Nisou, která připravila prezentaci o proměně jablonecké přehrady. Druhé místo obhájila turnovská Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola. Návštěvníci veletrhu soutěžili o zájezd v hodnotě 10 000 Kč od společnosti RS Tour Praha, pobyty v horských lázních Karlova Studánka, poukázky od cestovní kanceláře Hoška Tour nebo volné jízdenky od Českých drah a.s.

„Letošní ročník hodnotíme jako velice vydařený. Spokojenost vnímáme jak na straně návštěvníků, tak i na straně vystavovatelů a to je velice důležité. Účastníme se i dalších regionálních veletrhů v Hradci Králové, Plzni, Ostravě i v Českých Budějovicích a můžeme právem říci, že náš veletrh má vysokou úroveň. Během léta začneme pomalu přemýšlet, jak připravíme 19. ročník,“ zakončila Květa Vinklátová.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

4:30 Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k migraci