Vinklátová (SLK): Kostel v Horní Řasnici uvítá nové anděly

14.11.2019 20:20

Nové sošky oltářních andělů uvítají v sobotu 16. listopadu od 13 hodin v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Horní Řasnici. Stane se tak v rámci slavnostní Mše za vlast, kterou započnou oslavy 30. výročí sametové revoluce v Horní Řasnici.

Vinklátová (SLK): Kostel v Horní Řasnici uvítá nové anděly
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Mši, která začne v 11 hodin, bude sloužit P. Šimon Hamza a doprovázet jej bude Chrámový sbor od sv. Antonína Paduánského z Liberce pod vedením Alexandry Dastychové a Chrámový sbor od sv. Bartoloměje z Hrádku nad Nisou s Rolfem Bartoschem.
Na pořízení andělů přispěla novoměstská farnost a Spolek pro obnovu kostela v Horní Řasnici; částku 140 tisíc korun pak věnoval Liberecký kraj. „Z dotačního fondu Libereckého kraje podporujeme mimo jiné také obnovu ohrožených památek v kraji. Jsou to velké stavební obnovy i neméně důležité restaurátorské práce v interiérech. Je pro mě opravdu velmi symbolické, že budou noví andělé v Horní Řasnici umístěni do kostela u příležitosti pro nás všechny tak významného výročí,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Sošky byly vyřezány v loňském roce a opatřeni polychromií v ateliéru akademické malířky a restaurátorky Radany Hamsíkové. Jejími spolupracovníky byli řezbáři a restaurátoři František Kratochvíl a Karel Mahelka. Oltář v řasnickém kostele je tak zase o něco hezčí. „Na jeho obnovu jsme uspořádali již desítky benefičních akcí a i díky štědrosti lidí se může oltář ze 17. století navracet do původní podoby,“ dodala Jana Doubková ze Spolku pro obnovu kostela v Horní Řasnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.