Vinklátová (SLK): Musíme o sobě dávat vědět i ve vzdálených destinacích

30.11.2019 6:32

Už šestnáct let mohou americké domácnosti pravidelně sledovat na kabelové televizi pořad o České republice, a to díky kanálu Czech-American TV. Z Libereckého kraje se už v zámoří prezentovaly Frýdlant, Rokytnice, Špindlerův Mlýn, oblast Českolipska a Ještěd.

Vinklátová (SLK): Musíme o sobě dávat vědět i ve vzdálených destinacích
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Snažíme se Liberecký kraj prezentovat samozřejmě především v bližších regionech, ze kterých k nám přijíždí nejvíce návštěvníků. Musíme však o sobě dávat vědět i ve vzdálených destinacích, nyní tím spíš, že máme velmi silné téma Křišťálového údolí,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jedná se o jedinečný pořad, který propaguje české regiony a kulturní dědictví v cizině. Každý týden toto veřejné nekomerční vysílání v anglickém jazyce sleduje přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků pomocí internetu na celém světě.

„Pořad je u amerických diváků velmi oblíbený a sklízí skvělé ohlasy. Často bývají diváci tak nadšení, že telefonují do redakce nebo píšou emaily s doplňujícími otázkami k regionům, které se ve vysílání objevily. Většina z nich návštěvu České republiky plánuje,“ dodal John Honner, zakladatel Czech-American TV.

Cílem televizní stanice je rozšíření povědomí o České republice, jejích památkách i kultuře. Vysílání má formu videodokumentů, které vznikají za pomoci krajských úřadu. Prezentaci Libereckého kraje lze zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice