Vinklátová (SLK): Musíme o sobě dávat vědět i ve vzdálených destinacích

30.11.2019 6:32

Už šestnáct let mohou americké domácnosti pravidelně sledovat na kabelové televizi pořad o České republice, a to díky kanálu Czech-American TV. Z Libereckého kraje se už v zámoří prezentovaly Frýdlant, Rokytnice, Špindlerův Mlýn, oblast Českolipska a Ještěd.

Vinklátová (SLK): Musíme o sobě dávat vědět i ve vzdálených destinacích
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

„Snažíme se Liberecký kraj prezentovat samozřejmě především v bližších regionech, ze kterých k nám přijíždí nejvíce návštěvníků. Musíme však o sobě dávat vědět i ve vzdálených destinacích, nyní tím spíš, že máme velmi silné téma Křišťálového údolí,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Jedná se o jedinečný pořad, který propaguje české regiony a kulturní dědictví v cizině. Každý týden toto veřejné nekomerční vysílání v anglickém jazyce sleduje přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků pomocí internetu na celém světě.

„Pořad je u amerických diváků velmi oblíbený a sklízí skvělé ohlasy. Často bývají diváci tak nadšení, že telefonují do redakce nebo píšou emaily s doplňujícími otázkami k regionům, které se ve vysílání objevily. Většina z nich návštěvu České republiky plánuje,“ dodal John Honner, zakladatel Czech-American TV.

Cílem televizní stanice je rozšíření povědomí o České republice, jejích památkách i kultuře. Vysílání má formu videodokumentů, které vznikají za pomoci krajských úřadu. Prezentaci Libereckého kraje lze zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.