Vinklátová (SLK): Na výstavě hub nebude chybět ani poradna

13.09.2022 7:33 | Tisková zpráva

Tradiční výstavu hub pořádá Ekoporadna Orsej, jež působí při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě. Uskuteční se o víkendu 16. až 18. září v ambitu muzea. I letošní ročník nabídne zajímavý podzimní zážitek.

Vinklátová (SLK): Na výstavě hub nebude chybět ani poradna
Foto: youtube.com
Popisek: Květa Vinklátová, radní LK

Program začíná již tradičně v pátek, a to mezi 10. a 14. hodinou pásmem pro žáky mateřských a základních škol. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné se předem objednat. Po celou dobu trvání výstavy bude pro děti i dospělé připraveno doprovodné stanoviště s činnostmi v houbovém stylu.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

„Všichni, kteří sbírají jen houby s hnědou hlavou a nepouštějí se do experimentů, budou překvapeni, jaké všechny druhy hub, které často v lese jen míjejí, jsou jedlé,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na sobotu 17. září pořadatelé uchystali mykologickou poradnu. Od 13 do 16 hodin zodpoví mykolog Martin Kříž Vaše dotazy a pomůže s určením konkrétních druhů.

„Kdo se chce aktivně zapojit, může přinášet houby v týdnu před výstavou, to jest  do čtvrtka 15. září. Je možné také přinést i fotografie výjimečných nálezů z minulé sezony,“ doplnila Kateřina Ledvinová, koordinátorka výstavy.

Vstup na výstavu i jeho doprovodný program je zdarma. Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě ji pořádá za finančního přispění Libereckého kraje. Bližší informace lze získat a objednávky na doprovodný výukový program adresovat na e-mailu ekoporadna@muzeumcl.cz či na telefonním čísle 774 825 089.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…