Vinklátová (SLK): Propagace cestou tištěných materiálů se stává minulostí

02.08.2018 22:56

Na některých místech Libereckého kraje jste mohli od 29. července do 1. srpna jste potkat účastníky TBEX neboli The Travel Blox Exchange. Jednalo se o bloggery, vloggery a profesionály aktivní na sociálních sítích – jednoduše řečeno influencery, kteří svoji návštěvou zde upozornili své sledovatele na zajímavá místa z Libereckého kraje.

Vinklátová (SLK): Propagace cestou tištěných materiálů se stává minulostí
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Květa Vinklátová

Přijeli zdaleka – Kalifornie, Kanada, Španělsko, Skotsko, Německo i Dánsko. Ti všichni si vybrali cestu za zážitky (FAM TRIP) do míst na severu Čech.

„Propagace cestou tištěných materiálů se stává minulostí. Musíme reagovat na změny chování návštěvníků a mladá generace už zajímavá místa pro své cesty po světě vyhledává téměř výhradně prostřednictvím nových médií, sociálních sítí, Instagramu, a tak dále. Například doporučení bloggerů s vysokou sledovaností mají skutečně mimořádný význam,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Desítka influencerů, píšících o cestování, jídle, zážitcích a řemesle se po kraji pohybovalo ve dvou skupinách, jedné zaměřené na kulturu a druhé tzv. „aktivní“. Spolu se zástupci kraje a zástupcem agentury Czechtourism poznávali zajímavá místa Libereckého kraje. Aktivní např. v Liberci vyzkoušeli rekola a zajeli si na piknik, zakusili odvahu na Singltracku nebo podnikli vyjížďku na koních na Farmě Hucul.

Naproti tomu účastníci kulturní skupiny obdivovali sklářské řemeslo ve studiu Jiřího Pačinka, navlékali korálky v Palace Plus v Jablonci nad Nisou a zkoušeli svůj um při tvorbě vánočních ozdob ve firmě Rautis. Podívali se také na některé z rozhleden v Libereckém kraji, kde byla jejich nejčastější otázka „proč je vůbec stavíme“. Inu jiný kraj, jiný mrav. Nejoblíbenější u těchto skupin bývají image záběry, například při východu slunce, a kde jinde ho mohli zažít, než na Ještědu. Západ slunce zase sledovali z Mužského.

Určitě velkým zážitkem byla pro ně i česká gastronomie, kdy nejen že ochutnali české pivo v Pivovaru Cvikov, ale mohli si vyzkoušet i výrobu tradičních českých kremrolí v cukrárně a kavárně Union. Na spoustě jejich fotografiích, které jsou k vidění pod #regionliberec zejména na Facebooku, Instagramu a Youtube, pak uvidíte i spoustu dezertů, které ochutnávali ve všech restauracích, které navštívili.

Libereckému kraji nezbývá než popřát, aby taková návštěva a sledování stránek influencerů zvýšila turistický zájem o tento kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…