Vinklátová (SLK): Venkovská turistika není jen dočasný trend

19.07.2019 13:49

Venkovská turistika, pobyty na rodinných farmách a agroturistika lákají stále více turistů. Také v Libereckém kraji je spousta zajímavých míst, která lze za tímto účelem v rámci soudobého módního trendu navštívit. Jedním z nich je i Farma Vysoká u Chrastavy.

Vinklátová (SLK): Venkovská turistika není jen dočasný trend
Foto: youtube.com
Popisek: Květa Vinklátová, radní LK

„Myslím, že venkovská turistika není jen dočasný trend. Lidé s čím dál větším pracovním tlakem hledají klid a vrací se k přírodě. A právě to jim jsou schopné poskytnout farmy na venkově,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na Farmě Vysoká se nabízí příležitost poznat a vyzkoušet si, jaké to je pečovat o koně, sedlat je, čistit, vodit, místovat a uzdit. Nabízejí tu profesionální výcvik jízdy na koni pro začátečníky i pro pokročilé, přičemž potřebné vybavení je možné po domluvě na místě zapůjčit.

Pro děti od 8 do 15 let je pak určen příměstský a pobytový tábor, zaměřený na všeobecné aktivity kolem života koní — i zde platí, že je určen pokročilým i méně zkušeným. Děti se zde seznámí se vším, co souvisí s koňmi a péčí o ně: v programu jsou položky jako přednášky od kováře a veterináře, přirozená komunikace, lonžování, voltiž, dámské sedlo, westernové ježdění, skákání, drezura, zaplétání koní, stavba překážek a další.

Pro návštěvníky farmy je připraveno ubytování v hotelu, občerstvení je možné si dát v místní restauraci. Jednou z nabídek farmy je i pořádání svateb. Pro veřejnost je připravena spousta zajímavých akcí, nejbližší z nich je ve dnech 19. až 21. července již 9. ročník Country a Western Festivalu Vysoká 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…