Vitásková: Čtvrtý bod mého volebního programu

07.10.2016 12:38

Shrnutí porgramových cílů Aleny Vitáskové

Vitásková: Čtvrtý bod mého volebního programu
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

ZÁKON O VYVLASTNĚNÍ MAJETKU PANA BAKALY

Podnikání skupiny kolem OKD, NWR vyvrcholilo v insolvenci nejbohatší firmy na Ostravsku. Kompletní rozprodání majetku tohoto kolosu proběhlo způsobem, který musí být prošetřen v trestním řízení. Jako symbol tohoto podnikání je pan Bakala, ale pochopitelně další spojenci, bez kterých by toto podnikání nebylo možné.

Vzhledem k tomu, že do této chvíle nejsou provedeny žádné kroky, které by ochránily veřejný zájem, abychom dluhy po tomto podnikání nehradili my, daňoví poplatníci, navrhuji kroky, které jsou  částečně  uvedeny v LEX Bakala.

Insolvenční správce uvádí dluh snad 17 mld. Kč, pohledávka CitiBank 10 mld. Ví daňový poplatník, jaký dluh, či škoda skutečně vznikla po tomto podnikání? Jak tento dluh bude uhrazen a kým?

Nechci, aby tyto škody hradil opět daňový poplatník. Proto podporuji přijetí Zákona o vyvlastnění - znárodnění části majetku pana Bakaly, kdy by se tento majetek vydražil a peníze byly použity právě na odškodnění poškozených, vč. úhrady dluhů po tomto podnikání.

Diskuze, že to nejde,  jsou pro mne úsměvné. Pokud „někdo“ umožnil připravit „děravé zákony“, které panu Bakalovi a jeho spojencům umožnily to, co se s OKD a jejich byty stalo, tak musíme opět zákonem se domoci skutečné spravedlnosti, navrácení bytů a úhrady dluhů nikoliv ze státního rozpočtu, ale z majetku, který byl děravým zákonem získán.

Považuji za výsměch občanům, když majetek bývalého OKD je zpět prodáván státu za nehorázné ceny, viz pozemky Barbora koupeny hejtmanstvím.

Z důvodu promlčení je nutné bezodkladné jednání justice a to ve všech směrech, ať již to jsou občanské žaloby, či trestní. Jak je možné, že není snaha dluhy zajistit?

Požádala  jsem nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, aby konal.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…