Vítková (KDU-ČSL): Jak nakládat s odpadními vodami

17.06.2021 22:48

V prostorách krajského úřadu v Brně se uskutečnilo setkání k problematice Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Jihomoravského kraje. Problematikou nakládáním s odpadními vodami a budováním či intenzifikací ČOV se zabývá dlouhodobě a systematicky lidovecká senátorka Jaroslava Vítková.

Vítková (KDU-ČSL): Jak nakládat s odpadními vodami
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Na začátku setkání všechny přítomné přivítal hejtman Jan Grolich, dále vystoupila senátorka Jaromíra Vítková a senátorka Anna Hubáčková. Následovala prezentace zástupců odboru životního prostředí. Poté dostali jednotliví starostové prostor se individuálně zeptat na jejich konkrétní situaci a možná řešení.

„V minulých letech jsem uspořádala několik seminářů pro starosty obcí v tomto směru. Malé obce mají problém zejména s financováním projektů na realizaci čistíren odpadních vod. Ve svém obvodu se snažím obcím pomoci a ve spolupráci s hejtmanem Jihomoravského kraje Janem Grolichem jsem proto iniciovala setkání v Brně k Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací,“ uvedla senátorka Vítková.

Na setkání se dostavilo více jak třicet starostek a starostů z okresu Blansko. Velký zájem ukázal, jak je problematika nakládání s odpadními vodami velmi zásadní a pro některé obce těžko řešitelná. „Jedná se ve velké většině o problém s finančním zajištěním, protože malé obce nemají finanční prostředky ani na spoluúčast k dotacím. Na jednání se rozdiskutovala řada případů a nastínila se i jednotlivá řešení. Samozřejmě to je běh na dlouhou trať, ale doufám, že některým obcím toto setkání pomohlo,“ zakončila Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.