Vítová: Stanovisko ANS k vyhoštění ruských diplomatů

30.03.2018 5:36

Řešení kauzy ruských diplomatů ze strany našich vrcholných politiků není v souladu s českými národními zájmy. Tímto krokem jsme světu předvedli v plné nahotě, že nechceme být samostatný světový hráč.

Vítová: Stanovisko ANS k vyhoštění ruských diplomatů
Foto: aliancens.cz
Popisek: Aliance národních sil - logo

Celá kauza ohledně ničím nepodloženého obvinění Ruska z útoku na bývalého agenta Skripala s dcerou je naprosto absurdní a nelogická.

Ukazuje se, že jako záminka k rozpoutání 3. sv. války útokem NATO na Rusko to nestačilo. Zpackaná provokace tedy byla využita k další provokaci na poli diplomatickém - ke koordinované akci jednotlivých členských zemí EU k vypovídání ruských diplomatů.

Koordinace však nevychází, mnohé země to rozumně odmítly, neboť je zřejmé, o co jde. Nikoliv ale ČR, čeští vládní a parlamentní politici veřejně předvádí, že patří k nejhorlivější přisluhovačům EU.

Hned po říjnových volbách bylo zřejmé, že není žádný důvod k jásotu z jejich výsledku, právě naopak. Nyní se to postupně jen potvrzuje. Hlasování našich voličů v říjnových volbách bylo tedy příčinou a teď se setkáváme s následkem. Řešení kauzy ruských diplomatů ze strany našich vrcholných politiků není v souladu s českými národními zájmy. Tímto krokem jsme světu předvedli v plné nahotě, že nechceme být samostatný světový hráč.

Rakouský premiér Kurz jasně prohlásil, že Rakousko chce být mostem pro jednání mezi Západem a Ruskem. Bývalý premiér Fico prohlásil, že SR nikoho nevypoví, protože Rusko je strategický partner Slovenska. Oba naši sousedé jasně prosazují vlastní národní zájmy. Stejně tak učinily následující evropské země: Slovinsko, Belgie, Bulharsko, Kypr, Řecko, Maďarsko, Irsko, Lucembursko, Malta, Portugalsko.

Někteří naši představitelé však chtějí být jen slouhy Západu. Proč do toho tahají ale nás ostatní? Tyto jejich kroky nelze hodnotit jinak než jako pokus o paralyzování činnosti našeho zastupitelského úřadu v Rusku. K dovršení všeho ještě přitom obviňují našeho prezidenta z velezrady!

Vladimíra Vítová
Jaroslav Tichý

(převzato z Profilu)

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

  • ANS
  • Aliance národních sil - předsedkyně
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…