Vodička (Svobodní): Je Evropská unie také v přechodu?

14.02.2018 15:31

Zvolil jsem si tento titulek proto, že EU nabízí Británii 21 měsíců na přechodné období po odchodu z bloku. Součástí „bruselské nabídky“ je, že v Británii bude další skoro dva roky platit unijní právo, i když se Londýn nebude smět účastnit rozhodovacích procesů.

Vodička (Svobodní): Je Evropská unie také v přechodu?
Foto: Archiv MV
Popisek: Milan Vodička, kandidát Svobodných v senátním obvodu Kutná Hora

EU také původně požadovala 65 mld. eur za odchod, nyní prý jedná o částce zhruba poloviční, spíš se domnívám, že Londýn uhradí své závazky maximálně ještě v příštím roce, kdy odejde.  Brusel by také rád zachoval celní unii (peníze za vybraná cla jsou součástí nabobtnalého unijního rozpočtu), Británie však podle Theresy Mayové neplánuje již žádnou unii, tedy ani celní. Velká Británie chce mít volné ruce pro svobodné jednání s obchodními partnery.

V posledních týdnech se v médiích objevují sdělení několika našich ekonomů, kteří papouškují po vzoru Bruselu, že odchod z EU by byl ekonomickou sebevraždou. A notně tento názor přiživuje i Česká televize.

Jen aby nebylo ekonomickou sebevraždou setrvání v EU: nízký ekonomický růst, obrovské zadlužení jižních států eurozóny, demokratický deficit orgánů EU, neschopnost ochrany hranic a narůstající náklady na pochybnou integraci ekonomických imigrantů.

Milan Vodička,
člen Republikového výboru a kandidát do Senátu v obvodu Benešov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice