Vodička (Svobodní): Svobodní a nedemokratická Evropská unie

08.11.2018 17:27

V Poslanecké sněmovně se dává dohromady směs poslanců, kteří se prý sdružují na obranu a podporování Evropské unie. Jsou tam zejména poslanci z TOP 09, ODS, ANO, KDU-ČSL, ČSSD, Pirátů a STAN. Iniciátorkou této platformy je místopředsedkyně TOP 09 Pekarová Adamová.

Vodička (Svobodní): Svobodní a nedemokratická Evropská unie
Foto: Archiv MV
Popisek: Milan Vodička, kandidát do Senátu v Kutné Hoře za Svobodné

Svobodní, kteří budou v příštím roce obhajovat mandát europoslance, takový cíl rozhodně nemají. Úspěch ve volbách do Europarlamentu jim přinesla soustavná a neuhýbající euroskeptická kampaň. Lídrem voleb do EU parlamentu je stejně jako v roce 2014 zakladatel strany Petr Mach. Svobodní rozhodně nebudou podporovat nedemokratické principy, na kterých funguje úřednická EU a budou chtít prosazovat Alternativu EU, tzn. dobrovolný přechod na Evropu suverénních zemí, které budou spolupracovat v oblasti volného obchodu a bezvízového styku.

Nedomnívám se, že Česko vděčí členství EU za nízkou nezaměstnanost, nebo za ekonomický růst. To, že neplatíme eurem, je výrazem ekonomického zdravého rozumu. Česká republika si zaslouží, aby její trh nebyl deformován pochybnými dotacemi podle rozhodnutí bruselských úředníků. Věřím, že v příštím roce budou v europarlamentu hájit práva na svobodu i členové Strany svobodných občanů.

Milan Vodička,
člen Republikového výboru Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.