Vojta (ANO): Rekonstrukce v nemocnici Vyškov bude brzy zahájena

27.04.2019 9:20

Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 18. dubna 2019 schválila přijetí návrhu na uzavření Smlouvy o dílo na zhotovení stavby „Nemocnice Vyškov – Rekonstrukce budovy B – oddělení ORL a neurologie“.

Vojta (ANO): Rekonstrukce v nemocnici Vyškov bude brzy zahájena
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Ta je uzavírána mezi Jihomoravským krajem jako objednatelem a brněnskou obchodní společností KALÁB – stavební firma, s.r.o. jako zhotovitelem.

Předmětem veřejné akce je zásadní rekonstrukce a modernizace budovy B a části budovy C. „Vybraná firma zároveň zajistí nové venkovní sítě technické infrastruktury a nezbytné úpravy přilehlých venkovních ploch. Hodnotu veřejné zakázky na stavební práce předpokládáme v objemu zhruba 127 milionů korun včetně DPH,“ řekl radní Milan Vojta.

Jihomoravský kraj bych chtěl investici zvládnout do konce roku 2020, samotné práce mají začít v květnu letošního roku a celá akce bude realizována za provozu.

Objekt neurologie pochází už z roku 1951. Původně sloužil jako ubytovna zdravotnického personálu. V 70. letech byla budova uzpůsobena pro lůžková oddělení, ovšem bez potřebných stavebních úprav. V téměř nezměněném dispozičním a prostorovém uspořádání slouží dodnes. Zásadní rekonstrukci budova potřebuje. Technický stav, zejména pak střešního pláště, některých konstrukčních částí a technických instalací, je dávno za zenitem životnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …