Volfová (ANO): Bezpečnost je pro nás na prvním místě

04.07.2020 16:44

Komentář na facebookovém profilu k výstavbě chodníků v Libereckém kraji

Volfová (ANO): Bezpečnost je pro nás na prvním místě
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Každý to máme trochu jinak. Jeden toho přes den hodně nachodí, druhý zase tráví většinu času za volantem auta. Důležité ale je, abychom se všichni cítili při přesunu z bodu A do bodu B bezpečně! Zásadní roli v tomto případě hrají chodníky, které stále na mnoha místech našeho kraje chybí. To zrovna bezpečné není, co? Ani mně to tak nepřipadne.
Taková situace je bohužel třeba i podél komunikací, kudy chodí děti do školy. Na fotce je reálná situace z Libereckého kraje. (Při jejím pořízení asistovalo několik dospělých, aby se nikomu nic nestalo). Liberecký kraj se proto rozhodl, že bude města a obce ve výstavbě chodníků podporovat. Převádíme na ně bezplatně krajské pozemky podél silnic, abychom jim to alespoň trochu usnadnili. V prvním pololetí tohoto roku se to týká pozemků:

  • za více než 5 milionů korun
  • Jde o 6 vesnic a 4 města
  • Jejich celková rozloha je přibližně 12 tisíc metrů čtverečních, což je při šířce 2 metry chodník dlouhý více 6 km

Nejvíce převodů se uskuteční v Liberci. V těchto bezplatných převodech budeme určitě pokračovat, protože bezpečnost je pro nás na prvním místě. Víte o nějaké takovém místě, kde obec/město nemá chodník v majetku, je to tam nebezpečné a kraj by mohl bezplatným převodem pomoci? Napište mi, budu ráda. Mějte bezpečné léto. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.