Volfová (ANO): Hasiči budou cvičit v bývalém vojenském prostoru Ralsko

22.05.2018 5:36

Rozvoj a zdokonalení připravenosti integrovaného záchranného systému. To je cílem memoranda, které umožní Hasičskému záchrannému sboru Libereckého kraje (HZSLK) bezplatně využívat budovy v bývalém vojenském prostoru Ralsko k taktickým cvičením. Memorandum schválila Rada Libereckého kraje. Hlasovat o něm ještě bude krajské zastupitelstvo.

Volfová (ANO): Hasiči budou cvičit v bývalém vojenském prostoru Ralsko
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

„Kraj má samozřejmě zájem na tom, aby byly všechny složky integrovaného záchranného systému co nejlépe připraveny k zásahu v případě živelných katastrof a dalších mimořádných událostí. Proto nás také velice těší, že Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje projevil zájem pořádat v bývalém vojenském prostoru Ralsko cvičení,“ říká statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Kraj dlouhodobě hledá pro bývalý vojenský prostor, jehož část má ve vlastnictví prostřednictvím Krajské správy silnic Libereckého kraje (KSSLK), vhodné využití. Nyní zde probíhají demolice starých budov s cílem udělat z tohoto prostoru čisté a bezpečné území. „Současný stav však hasičům vyhovuje. Dokonce v memorandu počítáme s tím, že nám v rámci cvičení pomohou některé, k tomuto účelu předem určené, budovy zdemolovat. Kraji tak ušetří další peníze,“ doplňuje náměstkyně Volfová.

Dle memoranda mezi Libereckým krajem, KSSLK a HZSLK každé cvičení smluvně zajistí smlouva o výpůjčce, která konkrétně upraví podmínky cvičení v areálu. „Memorandum bude uzavřeno na dobu neurčitou. Bývalý vojenský prostor sice má turistický a podnikatelský potenciál, tak daleko ale bohužel ještě nejsme. Je proto dobře, že bude mít na čas alespoň nějaké uplatnění,“ uzavírá náměstkyně.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.