Volfová (ANO): Jeden opravdu vydařený týden v regionu

07.08.2019 15:04

Komentář na facebookovém profilu k práci regionálního politika

Volfová (ANO): Jeden opravdu vydařený týden v regionu
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

Z MÉHO TÝDENÍČKU

Dnes se mi tyto řádky píšou velmi příjemně, protože pod okny mi hraje kapela. Pokračují totiž akce „Rozhrajeme náměstí“.

• Minulý týden jsem navštívila Častolovice. Probrali jsem hodně témat od údržby zeleně, pravidelné údržby hřiště, opravy komunikace, značení zákazu vjezdu nákladních aut až po vodovodní přípojky. Jsem ráda, že setkání, které bylo svoláno, tak trochu narychlo proběhlo korektně. Je pochopitelné, že všechny požadavky splnit nepůjde, ale věřím, že ty zásadní společně vyřešíme. Některé kroky jsem již zahájila. Začala jsem jednat s krajem ohledně projektové dokumentace na opravu silnice tak, aby byla zařazena do rozpočtu Libereckého kraje na rok 2020. Také jsem zadala, aby byl dán podnět města pro umístění značení zákazu vjezdu nákladních aut. Věřím, že i okrajové části města přesvědčíme, že nám nejsou lhostejné.

• Malý vzkaz pro Dobranov. Dnes při soupisu investic pro rok 2020 jsem vznesla jednoznačný požadavek na vypracování PD na chodník.

• Také jsem navštívila městskou knihovnu. Obdivuji práci paní ředitelky Mgr. Kroulíkové i jejích kolegyň. Vím, že nemají v knihovně, co se prostoru týče, optimální podmínky, i přesto dokáží pro lidi vytvořit úžasné prostředí, území klidu a bezpečného prostoru. Knihovnu navštěvují všechny generace a jsem moc ráda, že maminky ke knížkám přivádějí i své děti. Je před námi hodně velkých investic, ale moc bych si přála, abychom se dočkali i nové, krásné, moderní knihovny. Věřím tomu, že se to za nějaký rok povede.

• Škroupovo náměstí, bude jednou krásným prostorem pro oddych a místem, kam lidé budou moci zajít za kulturou v centru našeho města. Je před námi ještě dlouhá cesta, hlavně z toho důvodu, že se jedná o území s rozsáhlými archeologickými nálezy. Minulý týden jsme byli seznámeni s výsledkem archeofyzikálního průzkumu, který byl proveden metodou GPR. Byl zadán z tohoto důvodu, aby byla zpřesněna místa, kde by se archeologické nálezy mohly vyskytovat a v jaké hloubce. Je to důležité pro architekty, kteří by měli navrhnou budoucí podobu náměstí.

Tak zase za týden

Přeji vám krásné letní dny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.