Volfová (ANO): Kraj získal pozemky pod silnicemi

24.08.2018 5:29

Kraj během pěti let získal od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových bezplatně pozemky za více než 1,5 milionu korun. Méně administrativy, snadnější správa i další investice.

Volfová (ANO): Kraj získal pozemky pod silnicemi
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

To pro kraj představuje narovnávání majetkoprávních vztahů pod nemovitostmi a komunikacemi, které vlastní.

„Díky dobře nastavené spolupráci s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových kraj od roku 2013 od Úřadu bezplatně získal 7 107 m2 pozemků pod silnicemi II. a III. třídy v celkové hodnotě více než 1,5 milionu korun,“ říká statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Kraj se snaží narovnávat majetkoprávní vztahy u svých nemovitostí a komunikací dlouhodobě. Když se to podaří a leží kompletně na krajských pozemcích, je pak jednodušší jejich údržba i další rozvoj. „Odpadá rovněž hodně administrativy. V případě jakékoliv činnosti na dané nemovitosti či komunikaci totiž kraj musí žádat o povolení vlastníky daných pozemků. Pokud je vlastníkem pozemků kraj, šetří čas i peníze,“ zdůrazňuje náměstkyně Volfová.

Úřad na kraj například bezplatně převedl pozemky pod okružní křižovatkou v liberecké ulici České mládeže nebo pozemky důležité k výstavbě nových objektů pro Domov pro osoby se zdravotním postižením Mařenice v katastrálním území Cvikov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…