Volfová (ANO): Město důsledně kontroluje plnění smlouvy na zajištění MAD v České Lípě

14.06.2019 12:54

Od prvního dubna letošního roku je platná smlouva na zajištění městské autobusové dopravy, kterou pro město Česká Lípa zajišťuje firma BusLine MAD Česká Lípa s.r.o.

Volfová (ANO): Město důsledně kontroluje plnění smlouvy na zajištění MAD v České Lípě
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Tato smlouva byla uzavřena na následujících 10 let, hodnota zakázky v době výběru dodavatele a za předpokladu, že by se v městské autobusové dopravě nic nezměnilo, byla stanovena na 530 milionů korun bez DPH.
Vzhledem k tomu, že uzavření smlouvy provázely kontroverze a z pohledu současného vedení města nestandardní kroky, město plnění smlouvy důsledně kontroluje.

„V době uzavření smlouvy měla zakázka hodnotu 530 milionů korun. Už nyní se však ukazuje, že město s velkou pravděpodobností zaplatí ještě víc, a to kvůli měnící se ceně dopravního výkonu, růstu platů řidičů a inflaci. Zrušit smlouvu město nemůže, jediné, co tedy můžeme dělat, je důsledně kontrolovat plnění smlouvy a intenzivně s firmou BusLine jednat. Snažíme se tak maximálně zvýšit komfort cestujících a zároveň myslet na řidiče, kteří by měli dostávat od zaměstnavatele maximum benefitů,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Ze smlouvy například vyplývá, že průměrné stáří všech autobusů nesmí přesáhnout 6 let. Do provozu tak byly zařazeny i dva zcela nové 12 metrové autobusy s klimatizací. Navíc více jak polovina autobusů používá jako palivo CNG, tedy město myslí i na ochranu životního prostředí. V autobusech jsou nově naistalovány také LCD panely, kde jsou cestujícím srozumitelnou a dostupnou formou prezentovány všechny novinky a informace o dění ve městě.  Naplánovaný je také oblíbený den s historickými autobusy, který v České Lípě proběhne v sobotu 21. září.

„Od 1. dubna také došlo ke změně jízdních řádů tak, aby na sebe spoje lépe navazovaly. Snažíme se také o úpravy dopravního značení v problematických místech, řešíme špatné parkování na zastávkách tak, abychom řidičům jízdu po městě co nejvíce usnadnili,“ řekl místostarosta Jaroslav Turnhöfer a doplnil, že dopravce se také stará o samotné řidiče. Mají k dispozici například sociální zázemí v Poříční ulici a u zastávek Sídliště Lada, Hlavní nádraží a Na Výsluní, navíc jim v parných letních teplotách město dovolilo nosit kraťasy.

Změny se dotkly také pracoviště Opuscard v Tržní ulici, které nově taktéž provozuje firma BusLine. Především se prodloužila otevírací doba, protože ve středu je centrum otevřené až do 18 hodin. Navíc novinkou je, že osobní kartu Opuscard vám vyhotoví na počkání včetně pořízení fotografie přímo na místě.

„Těší nás, že za první měsíce letošního roku stoupl počet lidí, kteří využívají městskou autobusovou dopravu, o více než čtyřicet tisíc. Je to tedy signál, že snad nejsou naše snahy o vylepšení MHD v České Lípě zbytečné,“ uzavřel Jaroslav Turnhöfer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce