Volfová (ANO): Výňatek z týdeníčku velmi zaměstnané političky

30.04.2019 21:01

Komentář na facebookovém profilu k vlastní politické činnosti

Volfová (ANO): Výňatek z týdeníčku velmi zaměstnané političky
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Z MÉHO TÝDENÍČKU:

• Účastnila jsem se jednání, v rámci kterého nám byly představeny návrhy interiérů vybraných částí budoucího rekonstruovaného Jiráskova divadla. Prezentované návrhy poslouží jako podklady pro vypracování projektu interiéru a prováděcího projektu tak, abychom mohli vybrat dodavatele stavby. Návrhy vypadají moc hezky, jsou vkusné a účelné. Ačkoli se bude jednat určitě o náročný projekt, těším se, že Česká Lípa konečně bude mít důstojné a zrekonstruované divadlo.

• V sobotu jsem se byla podívat na II. Srazu mladých hasičů a dorostu z okresu Česká Lípa, který se konal na hřišti u základní školy v Zákupech. Mladí hasiči soutěžili v celkem třech disciplínách. Mám velkou radost, že v obou štafetách českolipské družstvo starších získalo první místa, navíc šest dětí v kategorii dorost si vybojovalo postup do krajského kola. Závodníkům gratuluji a děkuji všem, kteří se mladým hasičům věnují.

• Iniciovala setkání mezi zástupci města, našeho odboru správy majetku, Městské policie Česká Lípa, Farní charity Česká Lípa a Osadního výboru Dobranov ohledně ubytovny, která patří farní charitě. Místní si stěžují zejména na děti osob, které na ubytovně bydlí. Bylo dohodnuto, že městská policie zvýší návštěvy a dohled v oblasti prostřednictvím svých asistentů prevence kriminality. Ti by měli děti upozorňovat, jak se bezpečně chovat na silnici a jak předcházet negativním jevům. Věřím, že opatření situaci pomůže zlepšit.

• Ve čtvrtek se v Jiráskově divadle konala konference s názvem Právo – děti a kriminalita, na které se podílelo i město Česká Lípa. Konference se účastnili nejen ředitelé desítek škol z Českolipska, ale především odborníci, kteří s problémovými dětmi pracují. Cílem konference je jednotlivé účastníky propojit a předat ředitelům kontakty na důležité odborníky, kteří jim mohou pomoci v případech, když na škole řeší šikanu ??. Vzniknout by měla jakási kuchařka, jak v těchto obtížných případech postupovat. Jsem moc ráda a děkuji LAGU Podralsko za tuto aktivitu, která by měla ředitelům výrazně pomoci.

• V minulých dnech jsme zahájili rekonstrukci ulice Pod Špičákem. Uvědomujeme si, že následujících několik měsíců bude pro obyvatele ulice náročných ??. Proto jim chceme dát prostor na dotazy v rámci kontrolních dnů, které se budou konat přímo na místě každé liché pondělí od 13 hodin. První kontrolní den se bude konat v pondělí 6. května. Kdo by se nemohl zúčastnit kontrolních dnů, může své dotazy směřovat a investičního technika města pana Martina Ezra, e-mail ezr@mucl.cz , tel. 487 881 251.

• Chtěla bych Vás ještě pozvat na dvě akce, které město pořádá v pátek 3. května. První z akcí je pietní akce s názvem Česká Lípa židovská, která připomíná židovské oběti pochodu smrti z koncentračního tábora Schwarzheide. Další akcí je první ze série Odpoledních čajů pro seniory. Všichni jste srdečně zváni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…