Vondra (ODS): Nenecháme se Ruskem zastrašit

07.10.2022 15:33 | Tisková zpráva

Ruská agrese na Ukrajině vstoupila do svého osmého měsíce. Rusko v uplynulých týdnech přikročilo k eskalaci konfliktu na dvou frontách: v samotném Rusku byla vyhlášena částečná mobilizace, doprovázená četným zatýkáním odpůrců.

Vondra (ODS): Nenecháme se Ruskem zastrašit
Foto: Reprofoto: XTV
Popisek: Alexandr Vondra (ODS)

Zároveň Rusko přikročilo k nelegální anexi území Doněcké a Luhanské, Záporožské a Chersonské oblasti na základě zfalšovaných referend. Evropský parlament anexi odsoudil a vyzval k další pomoci napadené Ukrajině.

„V této situaci v EU nemůže být řeč o polevování v pomoci; Ukrajina potřebuje více zbraní, aby ještě před zimou zvýšila tlak na Rusko na maximum. Mám radost, že součástí rezoluce je tentokrát i můj návrh z minulého pléna, který vyzývá Evropskou komisi k založení programu Lend-Lease po vzoru USA. Pokračující jaderné vyhrožování ze strany Ruské federace by mělo být mezinárodně uznáno jako zločin proti míru a lidskosti. Nesmíme se nechat zastrašit," říká europoslanec Alexandr Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

15:14 Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě