Vondra (ODS): Nenecháme se Ruskem zastrašit

07.10.2022 15:33 | Tisková zpráva

Ruská agrese na Ukrajině vstoupila do svého osmého měsíce. Rusko v uplynulých týdnech přikročilo k eskalaci konfliktu na dvou frontách: v samotném Rusku byla vyhlášena částečná mobilizace, doprovázená četným zatýkáním odpůrců.

Vondra (ODS): Nenecháme se Ruskem zastrašit
Foto: Reprofoto: XTV
Popisek: Alexandr Vondra (ODS)

Zároveň Rusko přikročilo k nelegální anexi území Doněcké a Luhanské, Záporožské a Chersonské oblasti na základě zfalšovaných referend. Evropský parlament anexi odsoudil a vyzval k další pomoci napadené Ukrajině.

„V této situaci v EU nemůže být řeč o polevování v pomoci; Ukrajina potřebuje více zbraní, aby ještě před zimou zvýšila tlak na Rusko na maximum. Mám radost, že součástí rezoluce je tentokrát i můj návrh z minulého pléna, který vyzývá Evropskou komisi k založení programu Lend-Lease po vzoru USA. Pokračující jaderné vyhrožování ze strany Ruské federace by mělo být mezinárodně uznáno jako zločin proti míru a lidskosti. Nesmíme se nechat zastrašit," říká europoslanec Alexandr Vondra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

8:04 Vích (SPD): Evropské volby, kde kandidáti SPOLU kážou vodu a pijí víno

V pátek 7. června se ve 14 hodin otevřou volební místnosti v České republice, zavřou se 8. června op…