Vondráček (ANO): Prokletí českého předsednictví, nebo ODS?

26.06.2022 17:14 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke korupčnímu skandálu koaličního hnutí STAN těsně před začátkem předsednictví v Radě EU

Vondráček (ANO): Prokletí českého předsednictví, nebo ODS?
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

V roce 2009 z toho byla ostuda po celém Evropě, když během našeho předsednictví EU padla česká vláda, postavená na hlasech přeběhlíků. Evropa kvůli nám chvíli fungovala na „autopilota“. Uplynulo třináct let a za dva týdny přichází na Českou republiku opět řada převzít zodpovědnost a předsedat EU. A opět nám vládne parta v čele s ODS. A opět přišel skandál, jaký tu ještě nebyl.

Politické špičky vládního hnutí STAN, spojené s praktikami organizovaného zločinu. Aby toho nebylo málo, tentokrát v tom jedou i drogy. I ti, kteří se kriminální činnosti přímo neúčastnili, ji v lepším případě kryli.

Hnutí STAN obsadilo Ministerstvo vnitra a za pět měsíců stihlo vyměnit policejního prezidenta, šéfa zahraniční rozvědky a rozjet „reformu“ policie, při které se má z Národní centrály proti organizovanému zločinu vyvést 150 lidí. "Starostové" mají i ministra školství, který podle policie zcela běžně komunikoval prostřednictvím mobilního telefonu s kryptografickou ochranou se zatčeným kmotrem a dealerem kokainu.

Tímhle už se premiér Petr Fiala nemůže promlčet a prousmívat. Je to předseda vlády. On nese odpovědnost za ministry v dobrém i zlém. Bez sebereflexe a politického řešení se tato situace neobejde. Nebo co ještě musí vyjít na světlo, aby se premiér zachoval jako premiér a přestal se těchto praktik zastávat? Bez zásadní rekonstrukce vlády a výměny skandálem dotčených ministrů si další pokračování pětikoalice nelze téměř představit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii