Vondráček (ANO): Prymula? O pravdu už tu nejde

23.10.2020 20:02

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Prymula v restauraci

Vondráček (ANO): Prymula? O pravdu už tu nejde
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Radek Vondráček (ANO)

Sleduji z karantény dění okolo pana ministra zdravotnictví. Jak se slétají všichni, kteří vycítili Prymulovu a Faltýnkovu krev - v mediálním slova smyslu. V podstatě už si to žije svým virtuálním životem. A objektivní pravda je všem ukradená. Nikoho nezajímá, že v Poslanecké sněmovně máme absolutní zákaz návštěv a předseda klubu Faltýnek se vlastně nemá kde normálně setkat a uskutečnit pracovní schůzky. A to se často jedná o zásadní témata pro ČR, pro která je potřeba v dolní komoře Parlamentu nutně zajistit hlasující většinu. A právě to je práce a zodpovědnost předsedy klubu vládnoucího hnutí.

Co na tom, že účastníci schůzky se prokazatelně potkali pracovně a řešili v těchto vypjatých časech věci související s pandemií, a to v době, kdy většina jejich kritiků už měla dávno po práci a seděli doma.

Nikoho nezajímá, že se nesetkali v prostorách restaurace, ale v přilehlé místnosti. A těžko vyčítat ministrovi, že zrovna neví, jak je to s nájemními vztahy té které konkrétní místnosti. Pro něj to zkrátka celé je kapitula

Ano, účastníci schůzky nesprávně vyhodnotili a posoudili okolnosti setkání. Protože v dnešní době není ani tak důležitá objektivní skutečnost jako spíš její mediální obraz. Nicméně všelidového kamenování se s dovolením nezúčastním. Vážím si pana profesora Prymuly za to, jak se postavil odborně a lidsky epidemii v první vlně, i za jeho odhodlání a nekompromisní nasazení nyní ve vlně druhé.

Je velmi pravděpodobné, že z hlediska právního k porušení žádného nařízení nedošlo a silácká prohlášení pražského primátora o správním řízení jsou spíš nesmysl a další divadlo pro média.

Jenže o pravdu už tu nejde. Pracujeme s tak křehkou a těžko uchopitelnou kategorií, jako je důvěra veřejnosti. A tady je asi “mediální obraz” víc než objektivní reálné posouzení věci s nadhledem a určitým odstupem.

Věci se dějí bohužel příliš rychle, premiér musí reagovat okamžitě. V této neutěšené době jde o hodně. O životy a zdraví našich nejbližších. Uvidíme, jestli za pár měsíců někdo otiskne aspoň řádek o tom, že se pan Prymula vlastně ničeho nelegálního nedopustil...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce