Vostrá (KSČM): České potraviny by měly mít zelenou

10.03.2014 8:55

Každý z nás prosazuje bezpečné a kvalitní potraviny. Zlepšila se i kontrola ze strany státní zemědělské a potravinářské inspekce. Je dobře, že se v naší republice prosazují české potraviny. Již mnohokrát jsme zjistili, jak špatné mohou být potraviny z dovozu a co vše mohou k našemu údivu obsahovat.

Vostrá  (KSČM): České potraviny by měly mít zelenou
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Stále větší možnost nás zákazníků upozornit na nekvalitní zboží a množící se kontroly v supermarketech jsou jenom dobře. Je jaro a začínají opět farmářské trhy. Někdy je opravdu úsměvné na pultech těchto prodejců vidět mandarinky, banány, případně avokádo. Jen stěží toto exotické ovoce vyroste na našich zahrádkách. Krátká zima a brzy nastupující jaro ovlivní zajisté úrodu ovocnářů. Již teď se bojí neúrody. Čekají výrazné rozšíření škůdců a také mají obavu z jarních mrazů, které by mohly úrodu výrazně poškodit. Vegetace stromů je v těchto dnech urychlena asi o tři týdny. Všechny ovocné druhy již podle sadařů ukončily období zimního spánku. Po meruňkách by mohly na přelomu března a dubna kvést třešně, které obvykle kvetou až v druhé polovině dubna. Věřme, že mrazy příliš nepoškodí úrodu ovoce a na farmářských trzích najdeme i naše české a moravské ovoce a nebudeme kupovat pouze to exotické nebo z dovozu. I naše republika by měla prosazovat především produkty z vlastních zdrojů, ať už se jedná o potraviny, ovoce či zeleninu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.