Votava (ČSSD): Co může být staršího, než státní závěrečný účet na rok 2017 v květnu 2019?

09.05.2019 17:22

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2019 k Návrhu státního závěrečného účtu České republiky za rok 2017

Votava (ČSSD): Co může být staršího, než státní závěrečný účet na rok 2017 v květnu 2019?
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Dámy a pánové, paní ministryně, ostatní členové vlády,

nechci tady vést nějakou diskusi ohledně návrhu státního závěrečného účtu na rok 2017. Ono jak se říká, že co může být staršího, než jsou včerejší noviny? Takže co může být staršího, než je státní závěrečný účet na rok 2017 v květnu 2019? Už to tady vzpomenul předřečník.

Možná se budu opakovat, ale já to zdůrazňuji vždy při projednávání takto pozdních státních závěrečných účtů, takto projednávat státního závěrečný účet na rok 2017 ztrácí jakékoliv kouzlo, jakoukoliv logiku, nemá to vůbec žádný význam. Hovořil jsem tady o tom, je to asi 14 dní nebo tři neděle, jestli se nepletu, kdy se projednával návrh zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, že by bylo dobré právě v tom jednacím řádu - bohužel neprošel do druhého čtení - že by bylo dobré v jednacím řádu upravit způsob projednávání státního závěrečného účtu, způsob projednávání rozpočtu, především státního rozpočtu, tak, aby pokud nebude projednán státní závěrečný účet následující rok, tak aby nemohl být projednáván i návrh rozpočtu na ten rok následující.

Takže dámy a pánové, je to určitě k zamyšlení a předpokládám, že připravím v tom smyslu nějaký návrh novely jednacího řádu, byť by to byl poslanecký, ale myslím si, že je opravdu třeba toto změnit. Vládu vlastně nic netlačí, aby usilovala o to, aby se státní závěrečný účet projednával dříve. Už jsem tady říkal, že se to týká i jiných záležitostí, jako jsou některé informace a zprávy. Dokonce jsme tam měli, teď nevím přesně, jestli to byl Státní fond dopravní infrastruktury nebo Státní fond rozvoje bydlení, že projednáváme výroční zprávu a účetní závěrku za rok 2016. Tak to je úplně někde mimo.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…