Votava (LEV 21): Násilí přímo vyrábíme!

20.02.2016 6:28

Násilí se stalo každodenním jevem. Zvykáme si na něj. Bohužel ty poslední medializované události na školách, jsou jen tou „špičkou ledovce“. Násilí se stalo fenoménem doby.

Votava (LEV 21): Násilí přímo vyrábíme!
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Nedávný otřesný příběh, který se udál v malešické pražské střední škole, je dnes předmětem vyšetřování Policií ČR, je toho jen dokladem. Šikana začíná  již v základních školách. Učitelé se o tom bojí mluvit. S tím souvisí i ekonomický zájem škol o udržení počtů žáků. Žáci jsou přímo hýčkáni. Rodiče mají jiné starosti, často existenční. Tento stav trvá řadu let.

Ministerstvo školství v nedávné minulosti dokonce uvažovalo i o speciální ochraně učitelů. Ještě je nezapomenutý brutální útok dětí na vychovatele v Králíkách, či ona poslední, mediálně známá tragická událost na střední škole v Malešicích.  To vše je jen jedním z dlouhé řady podobných útoků na učitele. Příčin této narůstající brutality je mnoho…..  

Na vysvětlení nepotřebujeme mít velké odborníky. Stát se chová v podpoře mládežnického sportu macešsky. Mediálně proklamovanou výkladní skříní českého sportu se stali jen ti mediálně zajímaví sportovci. Tam jsou i směrovány finanční zdroje státu a sponzorů. Naopak  „Sport pro všechny“ se stal nedostupným. Projevuje se to i ve zhoršujícím se zdravotním stavu mládeže, tedy i  problémů s obezitou, ….Lékaři bijí na poplach.  

Samotný sport se stává drahým, pro mnohé rodiny dokonce ekonomicky nedostupným. Školní lyžařský výcvik, je přístupný jen části dětí. Ty děti z chudších rodin zůstávají doma. Učitelé o tom mohou vyprávět… Od prvních tříd jsou tak děti kastovány podle toho, zda na to mají,… Ty jsou potom předmětem posměchu, tedy i možné šikaně…. V poslední době řada dětí dokonce nemá na oběd.      

Také media k tomuto stavu násilí výrazně přispívají. Televizní pořady, filmy, literatura, vyrábějí virtuální hrdiny, kteří vítězí brutalitou a silou paží. Akční hrdinové jsou fenoménem příkladů.  A tam možná jsou počátky násilí ve společnosti. To primitivní násilí se projevuje zejména uprostřed anonymního davu.  Množí se hrubé útoky na invalidní, nebo starší spoluobčany. Udělené tresty, pokud vůbec jsou uděleny, jsou směšné, pro viníky spíše povzbudivé. Mnozí pachatelé z důvodu věku, jsou navíc beztrestní. Je realitou, že za špatné parkování autem zaplatíme více, než pachatel za vandalismus, nebo za opakované krádeže.     

Úspěch jedince ve společnosti se dnes měří ekonomickým úspěchem. Dravost je preferována či dokonce vyžadována. Z mládí se stala ctnost, ze stáří pohrdání.

Stát by se měl zcela jasně postavit proti těmto negativním vlivům. Nečekat na zázraky. Vzory pro mládež nemusíme vyrábět, nebo hledat v zahraničí, jsou kolem nás…. V naší historii máme tisíce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…