Votava (LEV21): Zemřel Fidel Castro Ruz, hrdina který zcela změnil svět

26.11.2016 9:19

Fidel Castro byl svým lidem milován. Jeho jméno se stalo ve světě pojmem statečnosti. Fidel Castro změnil celý svět. Zejména pro latinskou Ameriku se stal vzorem boje za politickou a ekonomickou nezávislost na USA.

Votava (LEV21): Zemřel Fidel Castro Ruz, hrdina který zcela změnil svět
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Kuba pod jeho vedením se zásadně změnila, jak politicky, tak sociálně. Statečná Kuba byla prvním státem v latinské Americe, který se vzepřel mocným Spojeným státům americkým. Odmítl americký diktát, neustoupil. Kubánská revoluce ukázala cestu, k  ekonomické a sociální spravedlnosti i dalším státům světa.

Letos po 57letech amerických sankcí, vojenskému vyhrožování, ale i vojenské intervenci v dubnu 1961, která skončila obrovskou ostudou pro USA, zvítězil v USA realismus. Prezident USA B. Obama, letos v březnu  přiletěl  na návštěvu Kuby  a  přiznal tak neúspěch americké politiky. Kuba zvítězila i slavila.  Vůdce revoluce Fidel Castro si mohl symbolicky zapálit svůj „vítězný“ doutník. 

Dnes zavládl nejen na Kubě smutek.  Také my ostatní, kteří jsme věřili v politický realizmus, se dnes skláníme před památkou statečného Fidela Castra. I pro nás byl hrdina. Připomínáme si  jeho zásluhy v boji za sociální spravedlnost.  Kuba se stala i pro nás symbolem odporu proti politice podřízenosti a nadřazenosti USA.   Nepodřídila se diktátu mocnějšího souseda.

Fidel Castro byl tím hrdinou, který svůj boj dovedl až ke konečnému vítězství. 
          
Přemysl Votava
(Národní socialisté-LEV21)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…