Vozobule (TOP 09): Kultura v Plzni po roce 2015? Vedení města tápe

14.08.2015 18:30

Minulý týden společnost Plzeň 2015 představila výsledky projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 za první pololetí a zároveň prezentovala hlavní programové body na pololetí druhé.

Vozobule (TOP 09): Kultura v Plzni po roce 2015? Vedení města tápe
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Vozobule, předseda Zastupitelského klubu TOP 09 města Plzně

Je jistě potěšující, že projekt zcela evidentně přivádí do Plzně více zahraničních turistů než v minulých letech, což je ve městě vidět prakticky na každém kroku. Škoda, že se nedaří více přilákat i vnitrostátní návštěvníky. Pozitivem jsou jistě i kladné ohlasy projektu zejména v zahraničním tisku.

Co je však alarmující, je neexistence jasné představy udržitelnosti projektu po roce 2015. Dnes ani nevíme, kolik kulturních akcí a projektů zůstane v Plzni natrvalo, jak budou tyto aktivity případně financovány apod. Úspěšnost projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 bude totiž potřeba hodnotit nejen na základě statistických dat a evaluačních zpráv, ale i reálným stavem kultury a kulturní nabídky ve městě v následujících letech. Je tak neuvěřitelné, že v tomto směru nebyl připravený jakýkoli ucelený materiál a neproběhla žádná strategická debata. A to máme srpen 2015.

Tento stav je tak zejména odrazem kvality fungování vedení města Plzně, které tuto strategii mělo již dávno představit. Radniční koalice na to měla spoustu času, avšak každým dnem je čím dál tím jasnější, že v této záležitosti neuvěřitelně tápe. A nejen v této.

Michal Vozobule, předseda Zastupitelského klubu TOP 09 města Plzně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…