Vrecionová (ODS): Pro udržení malých farmářů je potřeba obnovit prodej potravin na trzích

06.04.2020 11:49

Velké množství malých českých farmářů je závislé na přímém prodeji svých výrobků přímo ze dvora nebo na farmářských trzích, kterých se pravidelně účastní. Pokud vláda tento způsob prodeje brzy neobnoví, hrozí, že farmáři přestanou dané produkty pěstovat.

Vrecionová (ODS): Pro udržení malých farmářů je potřeba obnovit prodej potravin na trzích
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

„Venkovní prodej je z pohledu přenosu koronaviru bezpečnější než prodej v uzavřených obchodech. Apeluji na vládu, aby tento prodej při stanovení jasných bezpečnostních podmínek (např. fyzické oddělení prodávaného zboží od zákazníků, pravidelná dezinfekce prodejního pultu atd.) co nejdříve povolila,“ uvádí předsedkyně Spolku pro obnovu venkova a europoslankyně Veronika Vrecionová.

„Velká část malých rodinných farem je na tomto způsobu prodeje závislá. Jestliže nebudou mít perspektivu odbytu svých výrobků, například zeleniny, omezí její pěstování, což bude mít negativní dopad na jejich finanční situaci. A zároveň klesne domácí produkce a zvýší se potřeba dovozu, což v době uzavřených hranic může znamenat nedostatek určitých druhů potravin. Nevidím důvod, proč by tento zákaz měl i nadále platit,“ dodává Vrecionová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.