Vrecionová (ODS): Vláda při vyjednávání o zákazu dvojí kvality potravin V EU selhala

29.04.2019 14:04

Reakce Veroniky Vrecionové, místopředsedkyně zemědělského výboru PSP na návrh Ministerstva zemědělství zakázat dvojí kvalitu potraviny v české legislativě a stanovení pokuty 50 milionů Kč za její porušení.

Vrecionová (ODS): Vláda při vyjednávání o zákazu dvojí kvality potravin V EU selhala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Veronika Vrecionová

 „Ministr zemědělství se snaží zakrýt selhání vlády ANO, ČSSD a KSČM při vyjednávání zákazu dvojí kvality potravin na evropské úrovni. Zákaz této praktiky v národní legislativě je pouze trikem, který nemůže vést ke skutečnému výsledku. České orgány nemají žádné pravomoci v zahraničí kontrolovat, pod jakým označením a s jakým složením se daný výrobek prodává. Nebudou tak mít možnost jej žádným způsobem porovnat s výrobkem prodávaným v České republice. Česká vláda při vyjednáváních na evropské úrovni selhala a toto selhání se nyní snaží uměle zakrýt. Na národní úrovni má možnost zastropovat zemědělské dotace a cíleně tak podpořit malé a střední zemědělce a výrobce potravin, protože to jsou právě oni, kdo kvalitní potraviny vyrábějíí. Místo toho vláda pomáhá velkým zemědělským koncernům – pohrobkům JZD – se kterými pak ti malí nemohou cenově soutěžit,“ uvedla Veronika Vrecionová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…