Výborný (KDU-ČSL): Dluhy zaplatíte bez penále

03.02.2023 15:09 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k pojistnému a daňovému Milostivému létu

Výborný (KDU-ČSL): Dluhy zaplatíte bez penále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

Daňové a pojistné Milostivé léto, tedy dva nové zákony od Ministerstva financí a Ministerstva práce a sociálních věcí pomohou dlužníků k novému restartu. Týkat se to bude například dluhů na sociálním pojištění, u finanční a celní správy či na soudních poplatcích, novela ale nezahrnuje soudní exekuce.

Princip zůstává stejný, jako tomu bylo u Milostivého léta I a II. Tedy povinností dlužníka bude zaplatit dlužné pojistné, respektive daně, v plné výši, a to jednorázově v zákonem stanoveném období. Současně umožníme i obcím a městům přijmout své vlastní veřejnoprávní vyhlášky, kterými budou moci použít stejný princip u svých dlužníků.

Tímto krokem opět docílíme toho, aby se u marných exekucí, u dluhů, které šlo jen těžko vymáhat, došlo k jejich zaplacení. Věřitelé tak získají zpět peníze, které by jinak neviděli, a dlužníci se splacením jistiny odrazí ode dna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!