Za KDU-ČSL bude do Senátu kandidovat Hayato Okamura

23.05.2018 17:40

Hayato Okamura bude za KDU-ČSL kandidovat v podzimních volbách do Senátu. Konkrétně bude bojovat o senátorské místo v Praze 8. Jako kandidáta Okamuru schválil celostátní výbor KDU-ČSL, novinářům ho dnes oficiálně představil předseda strany Pavel Bělobrádek.

Za KDU-ČSL bude do Senátu kandidovat Hayato Okamura
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace s názvem „Pánové, končíme!“ před Pražským hradem

„Nominaci do senátních voleb ve volebním obvodu Praha 8 přijímám s pokorou a plnou odpovědností. Chci se nyní během příštích měsíců ze všech svých sil věnovat každodenní komunikaci s občany volebního obvodu, abych dobře poznal jejich starosti a naděje - a mohl se tak poctivě ucházet o jejich důvěru,“ sdělil ke své kandidatuře Hayato Okamura.

Lidovecký kandidát vystudoval teologii a religionistiku na Karlově univerzitě, nyní pracuje jako tlumočník. Hayato Okamura je ženatý, s manželkou Ludmilou má 2 dcery a 3 syny. Pro svou kandidaturu chce získat širší podporu politických stran – aktuálně ji má přislíbenou od pražské organizace Zelených.

„V KDU-ČSL je nám samozřejmě sympatické, že Hayato Okamura chce být kandidátem i senátorem všech demokraticky smýšlejících občanů, jak sám říká,“ okomentoval předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Senát musí být zcela neoblomným ochráncem ústavy. S tímto do voleb jdeme – teď máme druhý nejsilnější klub v Senátu a uděláme vše pro to, abychom měli nejsilnější,“ dodal.

Hayato Okamura má o demokratických hodnotách zcela jasnou představu: „Především svoboda a západní i evropská orientace naší společnosti. Dále tak potřebná sociální soudržnost a vzájemná ohleduplnost mezi lidmi. Bez těchto hodnot nemůže zůstat demokracie živá,“ uzavřel Okamura.?

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…