Žáček (ODS): Výběrové řízení na nového ředitele GIBS provázejí pochybnosti

24.08.2018 14:37

Ve středu 22. srpna sněmovní výbor pro bezpečnost nadvakrát projednával návrh kandidáta předsedy vlády Andreje Babiše na nového ředitele GIBS, okresního státního zástupce Radima Dragouna.

Žáček (ODS): Výběrové řízení na nového ředitele GIBS provázejí pochybnosti
Foto: Archiv P. Žáčka
Popisek: Pavel Žáček

„Jako poslanci ODS jsme během jednání připomněli dramatické okolnosti odstoupení předchozího ředitele plukovníka Murína a upozornili na netransparentnost výběrového řízení, schváleného vládou,“ prohlásil místopředseda výboru Pavel Žáček.

„Premiér Babiš ani zástupci Úřadu vlády nám nebyli v rozporu s prezentovanou ‚transparentností‘ schopni odpovědět na otázku, kdo určil členy výběrové komise, a proč v ní nebyl zastoupen policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý, podobně jako vedoucí představitelé jiných bezpečnostních sborů, složek či dokonce zpravodajské služby. Úřad vlády navíc členům výboru odmítl identifikovat dva z dvanácti kandidátů, kteří se do výběrového řízení přihlásili,“ doplnil Žáček.

Radim Dragoun během podrobného projednávání své krátkodobé i dlouhodobé koncepce členy výboru ujistil, že k případným reorganizačním či personálním změnám přistoupí až na základě důkladného vyhodnocení činnosti GIBS. Prohlásil mj., že odolá případným politickým tlakům, a že nebude nijak zasahovat do kauz, které souvisejí s policejním vyšetřováním vztahujícím se k jeho nadřízenému, premiérovi Andreji Babišovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…