Zachariaš (KSČM): Rozhodněme o budoucnosti

23.02.2017 4:30

Před časem zazněl z úst místopředsedy Poslanecké sněmovny PČR a předsedy ÚV KSČM JUDr. Vojtěcha Filipa návrh na rozpuštění Poslanecké sněmovny, a to vzhledem k tomu, že nevykonává naplno svoji funkci. Vláda se zabývá handrkováním mezi sebou a snaží se takto poněkud nešťastně prezentovat svoji volební parlamentní kampaň. Parlament pak řeší i tyto šarvátky a dochází k tomu, že neprojednává připravené zákony či jejich úpravy.

Zachariaš (KSČM): Rozhodněme o budoucnosti
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Odvolání ministra Mládka, které provázejí vzájemné ataky premiéra a ministra financí, je pouze další ukázkou neschopnosti dohody a práce ve prospěch občanů a České republiky. Mnozí z nás přemýšlejí, zdali je možné tuto situaci v příštím volebním období změnit. Samozřejmě ano, pokud budeme pečlivě zvažovat, komu dáme v podzimních parlamentních volbách svůj hlas.

Začínají se znovu ozývat návrhy pro zavedení poplatků ve zdravotnictví, které byly zrušeny, a každý z nás jen s údivem sleduje některá vyjádření politiků na téma, že sto korun může každý zaplatit. Možná by bylo dobré, kdyby ti, kteří tyto „zlepšovací“ návrhy deklarují, se na čas ocitli v roli seniorů či matek samoživitelek a vyzkoušeli si, kolik vlastně mají na zajištění běžného života. Je třeba zaplatit byt, energie, jídlo, léky, dopravu do práce či s dítětem do školy, v případě seniorů např. k lékaři. Šlo by o jakousi léčbu šokem, aby o návrzích, které předkládají, měli jasný obraz a nedívali se na svět pouze prostřednictvím internetu a různých průzkumů. Realita je ve většině případů velmi odlišná od toho, co je prezentováno.

Stejně tak můžeme diskutovat i o míře zaměstnanosti v jednotlivých krajích. Celkové snížení procent nezaměstnanosti ještě neznamená, že právě tam, kde žijeme, práci skutečně najdeme. Podivné privatizace či prodeje, kterým v poslední době vévodí kauza OKD, zaplatíme všichni z vlastních kapes.

A právě proto je dobré snažit se ovlivnit dění v naší republice svou účastí v podzimních parlamentních volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…