Zachariaš (KSČM): Tříkrálové postřehy

08.01.2014 21:23

„Kážeme vodu a pijeme víno.“ Ani na samém počátku nového roku nezapomněla církev svatá prostřednictvím svých představitelů v našich luzích a hájích na převádění tohoto rčení do praxe. Vždyť s tím má zkušenost vlastně už stovky let.

Zachariaš (KSČM): Tříkrálové postřehy
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Zatímco papež František ve Vatikánu kázal proti nespravedlnosti, která se na tomto světě děje, církevní preláti už u nás dohadovali první prodeje svého nově nabytého majetku. A když říkám nově, tak si za tím stojím, protože jim nikdy v historii nepatřil. Ukázková nespravedlnost na občanech České republiky. Sociální demokraté už tzv. církevní restituce dali na oltář, aby mohli ve vládě, kterou budou naoko řídit, obsadit svých osm postů. Dnes nám zástupci ČSSD povídají pohádky o tom, že dar církvím už nejde vzít zpět. Škoda, že na to nepřišli o tři měsíce dříve… Nicméně jsem očekával alespoň kapku dobrosrdečnosti ze strany církví. První příležitost měli při ničivých povodních v roce 2013. Výsledek? „Nedáme nic, pomozte si sami!“ Povídali něco o tom, že dělají soustavnou dobročinnou činnost – například zřizují církevní školy. Zapomněli však už dodat, že na to dostávali, dostávají a budou i v budoucnu dostávat dotace ze státního rozpočtu (ve jmenovaném příkladu církevních škol mohou tyto zařízení čerpat na studenta/žáka dotaci ve stejné výši jako je poskytována školám státním – stejně tak to platí i v případě škol soukromých, pozn. aut.). Až vám tedy páni preláti budou příště kázat, ať jste při tříkrálových sbírkách solidární, vzkažte jim, že si mají nejprve zamést (nebo spíš nechat zamést – sami by přece nepracovali) před prahy vlastních paláců! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Filip Zachariaš - profil

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

12:16 Prokop (ANO): Hřib způsobuje chaotickou situaci. Nejvíc bude trpět Praha

Zdeněk Hřib nabízel radním dvě možnosti volby, ani jedna z představených variant ovšem nebyla dostat…