Zahradil (ODS): Represe držitelů zbraní nemá smysl

14.07.2016 10:13

Výbor Evropského parlamentu pro vnitřní trh má rozhodnout, zda posvětí nesmyslnou represi držitelů legálních zbraní. Podle představ Evropské komise by měly být například zakázány samonabíjecí sportovní a lovecké zbraně a v podstatě zlikvidovány cenné muzejní sbírky, to vše pod záminkou boje proti terorismu a organizovanému zločinu.

Zahradil (ODS): Represe držitelů zbraní nemá smysl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

„Se zpřísněním podmínek nesouhlasíme a je na pováženou, že se absurdním návrhem komise vůbec zabýváme,“ řekl předseda Aliance evropských konzervativců a reformistů Jan Zahradil. 

„Teroristé a zločinci zásadně neútočí legálně drženými zbraněmi nebo muzejními exponáty. Komise měla jen dohlédnout na to, aby předpisy pro znehodnocování zbraní nebyly v některých členských zemích příliš benevolentní, a pokusit se zakročit proti černému trhu. Výsledkem snahy o odzbrojení obyvatel ale bude pravý opak: posílení nelegálního obchodu a mnohem bezpečnější prostředí pro teroristy.“

Pokud by prošla přísnější celoevropská regulace, jen v České republice by se dotkla několika desítek tisíc zbraní, které by stát musel držitelům zabavit a pravděpodobně i vyplatit finanční náhradu.

„Setkali jsme se s tím, že řada evropských států na svém území střelné zbraně vlastně nevidí ráda. Je to jejich volba a my ji respektujeme. Nelze ale souhlasit s tím, aby k podobným restrikcím byla nucena Česká republika, jejíž přísná a funkční zbraňová legislativa by naopak mohla být vzorem dobré regulace pro celou Evropu,“ dodal Jan Zahradil.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…